Je extra snadná, super výživná a navíc výborně chutná. Zimní medovou pomazánku můžete připravit do zásoby a nechat ji v ledničce tři dny. Pokud ovšem tak dlouho vydrží.
Suroviny: med
Správné mikulášské perníčky jsou měkké, vláčné, takže je můžeme hned po nadílce sníst…
Jaké by to byly Vánoce bez kořeněné vůně badyánu, skořice a hřebíčku linoucí se z trouby? Vánoce se bez perníčků zkrátka neobejdou. Zkuste si ale tentokrát místo tradičních kousků upéct perníkovou chaloupku. Recept je jednoduchý a chaloupka se vám určitě povede.
Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.
Takovouhle snídaní začínají svůj den Angličané. Inspirujte se jejich tradičním receptem na "porridge" a i vy si ráno dopřejte chvíli klidu u ovesné kaše. Dodá vám energii, je zdravá a můžete si ji připravit s ovocem dle chuti.
Jakou vůni si spojíte s obdobím Vánoc? My tu perníčkovou. Letos dětem na Mikuláše připravte sladké odměny doma a ideálně je rovnou zapojte i do procesu výroby!
Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
Pokud si ráno chcete dopřát královskou snídani, připravte si tyto jednoduché lívance. Jsou jemné, nadýchané a zaberou vám méně času, než se zdá. A pečená jablka nejenže skvěle chutnají, ale zároveň provoní i celý váš byt.
Je to snadné, rychlé a výborné. Domácí müsli se navíc obejde bez cukru a jakýchkoli přidaných látek. Můžete si jej ochutit třeba skořicí, přidat hrozinky nebo ořechy.
Co by to bylo za posvícenské slavnosti, kdyby na stole chyběly nadýchané a slaďoučké koláče s mákem. Díky medu jsou jemné a na jazyku se jen rozplývají. Nejlepší jsou rovnou vytažené z trouby.
Rajčatový salát s bylinkami a celozrnným chlebem je skvělý a lehký oběd. Syrová zelenina prospěje těm, kdo chtějí pročistit svůj organismus, anebo shodit pár přebytečných kil.