Zkoušeli jste někdy merhování? Teď máte možnost si jej vyzkoušet. Jde o zdobení tradičních chodských koláčů pomocí různých náplní. Stanou se vaší oblíbenou nedělní pochoutkou ke kávě?
Suroviny: mléko
Tato vitamínová bomba nastartuje vaše tělo na celý den. Smoothie bowl můžete ozdobit čímkoli, co vás napadne. Použijte ovoce, ovesné vločky nebo kokos - je to jen na vás.
Start do náročného dne bude s touto snídaní příjemnější - dodá vám energii a zasytí až do oběda. Navíc je její příprava velmi snadná a můžete si ji nachystat dopředu.
Pokud chystáte silvestrovskou oslavu, neměla by vám chybět chlebová bageta. Křupavé chlebové těsto povznese vaše chuťové pohárky do nových sfér.
Nápadů na tvoření s dětmi není nikdy dost. I pečení dobrot s dětmi může být zábavné - to určitě ocení maminky. Mohou si navíc být jisté, že dětem budou vlastnoručně připravené cukrovinky chutnat určitě mnohem více.
Tady nemusíme nic plést, ani čekat, až těsto vykyne, a přitom sklidíme úspěch! Potřebujeme ovšem formu na vánočku.
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Její pevné maso se při pečení nerozpadá, a proto se nemusíte bát experimentovat. Ryba s bramborovou kaší je osvědčená klasika. Už jste je zkoušeli společně zapéct?
Kynuté buchty patří často mezi rodinné recepty, které se předávají z generace na generaci. Naplnit je můžete např. tvarohem, ovocnou marmeládou nebo mákem. Není ale nad ty „pravé“, povidlové! Jejich vůně vás přenese zpátky do dětství stráveného u babičky na chalupě. Podle našeho receptu se vám zaručeně povedou a zmizí z plechu za pár minut.
Takovouhle snídaní začínají svůj den Angličané. Inspirujte se jejich tradičním receptem na "porridge" a i vy si ráno dopřejte chvíli klidu u ovesné kaše. Dodá vám energii, je zdravá a můžete si ji připravit s ovocem dle chuti.
Posvícení je čas, kdy hospodáři mají sklizenou úrodu a mohou v klidu vydechnout po celoroční dřině. Na stůl v době odpočinku patřily i tradiční podzimní posvícenské zelňáky. Můžete vyzkoušet k obědu jako přílohu nebo jako svačinku.
Koláče jsou dá se říci naším národním pokladem. Co kraj, to jiný recept, ale chutná v každém ročním období. Jestli máte doma z léta ještě trochu borůvek, vyzkoušejte si náš lopaťák. Zmizí ze ihned ze stolu.