Meruňkový koláč s máslovou drobenkou a levandulí

Meruňkový koláč s máslovou drobenkou a levandulí

Meruňkový drobenkový koláč je klasika, která nikdy nezklame! A pokud přidáte vůni kvítků levandule, stane se z tradičního koláče ještě půvabnější a přitažlivější dezert s originální chutí a vůní.
Česká smetanová cibulačka

Česká smetanová cibulačka

Neobvyklá verze cibulové polévky se smetanou bude skvělou volbou, když potřebujete pořádně zahřát. Můžete ji dozdobit krutony nebo najemno nakrájenými plátky cibule.
Tradiční francouzská cibulačka s vínem

Tradiční francouzská cibulačka s vínem

Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?
Voňavá a vláčná vánočka

Voňavá a vláčná vánočka

Vánočky mají v našich končinách dlouhodobou tradici, patří u nás těm k nejstarším pokrmům, které se o Vánocích podávají. Vánočkám se dříve říkalo „calty“, „pleténky“, nebo se nazývaly „štědrovkami“, „štreclemi“, „žemlemi“ nebo „děťátky.“
Noky z vařených brambor po italsku

Noky z vařených brambor po italsku

Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Španělské Churros

Španělské Churros

Křupavé a skořicovým cukrem dochucené churros jsou snadné a rychlé. Všechny chuťové buňky budou díky receptu na Jakvkuchyni.cz v sedmém nebi!
Polévka z černého kořene

Polévka z černého kořene

Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
Kaštanový koláč

Toskánský koláč z kaštanové mouky

Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.