Jarní pečené zelenina

Pečená jarní zelenina

Zelenina má mnoho chutných podob a kombinací a s příchodem jara si můžeme opět začít více užívat čerstvé a sezónní zeleniny. Naprosto nepřekonatelná je zprudka pečená zelenina jen s několika základními surovinami, jako je olej, sůl a bylinky. K její přípravě můžeme skvěle využít zeleninové zbytky z lednice. Do jarního pekáčku je nejlepší použít svěží zeleninu, která bude po upečení krásně křupat. Na závěr přidáme vajíčka, bylinky nebo jarní cibulku. Pečenou zeleninu můžeme podávat jako přílohu, lehký oběd nebo večeři. Zbylou zapečenou zeleninu můžeme použít do salátů, těstovin, toustů nebo třeba tortilly.
Zavináče z pangase

Zavináče z pangase

Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!
Drkotina

Drkotina

V dřívějších dobách patřilo maso spíše ke svátečním pokrmům a sezona vepřového masa byla hlavně v období zabijaček. Ty se konaly vždy v zimě a jejich cílem bylo zpracovat pokud možno každý kousek vepře a zabezpečit rodinu masem na dlouhou dobu. K zabijačce nepatří pouze prejt, ovar, sádlo nebo škvarky, které jsou obecně známé, ale také například huspenina, která je na Slovácku známá jako drkotina. Jak si připravit huspeninu doma?
Polévka z kořenové zeleniny se šunkou

Polévka z kořenové zeleniny se šunkou

Polévka stále patří k velmi oblíbeným pokrmům a každý má svoje osvědčené recepty. Obecně jsou v zimním období více v kurzu hutné a krémové polévky. Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet polévku z kořenové zeleniny, která je plná zeleniny, skvěle chutná a příjemně zahřeje. Skvěle chutná s restovanou šunkou a čerstvou petrželkou, nebo třeba s restovaným pečivem.
Pečená treska s brokolicí

Pečená treska s brokolicí

Zima přeje zapečeným hutným receptům plným vitamínů. Rybí maso máme konzumovat ideálně třikrát týdně, pečená treska se zeleninou je tak ideální víkendové jídlo pro celou rodinu. Jak na to?
Kimchi

Kimchi

Kimchi, zelný kořeněný salát, je korejská národní pochoutka. Má nízký obsah kalorií, hodně vlákniny, živin a vitaminů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a antioxidantů. Působí jako silné probiotikum a posiluje zažívání i imunitní systém. Zkrátka, tato pochoutka nesmí v naší kuchyni chybět. Jak si ji připravíme doma?
Tři domácí džusy

Tři domácí džusy

Jakvkuchyni.cz přináší jednoduchý a rychlý recept na domácí džus z jablka a mrkve. Jdeme na to.
vietnamská bageta

Křupavé obložené vietnamské bagety

Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka s česnekem

Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč patří ke klasice anglické kuchyně. Původně to bylo vlastně jednoduché jídlo ze zbytků. Spodní část šťavnatého koláče tvoří ragú z mletého hovězího nebo jehněčího masa a vrchní vrstvu koláče pak zapečená bramborová kaše.