Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Suroviny: mrkev
Až budete příště vařit jídlo s celerem, mrkví nebo řepou, slupky rozhodně nevyhazujte, budou se hodit. To, co jiní považují za odpad, tedy přesněji bioodpad, to dokáží špičkoví šéfkuchaři využít a proměnit v delikatesu. Jak na to?
Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
Je to korejská národní pochoutka plná vitamínů, která se podívala i do vesmíru a byla zařazena mezi pět nejzdravějších potravin světa. O čem je řeč? Přece o kimči!
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Sladký štrúdl patří mezi nejoblíbenější sladké dezerty. Pokud patříte k těm, kdo sladké zrovna moc nemusí, máme pro vás slanou verzi závinu. Místo ovocné náplně jsme použili náplň plnou jarní zeleniny. Zeleninové náplně se dají navíc různě obměňovat a kombinovat, takže můžete popustit uzdu své kreativitě a fantazii.
O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
Tento recept je ideální na využití zbylé rýže. Navíc je variabilní – můžeme si ho tak připravit se zeleninou dle vlastní chuti, přidat zbylé maso třeba z oběda z předešlého dne, perfektně se hodí i krevety. Jak na to?
Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
Není nic lepšího, než si voňavou odpolední kávu zpříjemnit ještě kouskem dobrého voňavého koláče. Tentokrát jsme do něj přidali spoustu ořechů a také mrkev, aby byl dokonale vláčný. Vyzkoušejte náš ořechový koláč!
Kdo neochutná bob čorbu, jako by v Bulharsku ani nebyl. Tato tradiční fazolová polévka je považována za bulharské národní jídlo. Zajímavé je, že nikdy nechutná stejně. V každé části Bulharska se vaří trošku jinak. My vám nyní jeden z možných receptů prozradíme.