Co se zbylou zeleninou, která se smutně krčí v ledničce? Uvařte z ní osvěžující polévku, která bude mít díky dýňovým semínkům i velký obsah zinku.
Suroviny: mrkev
Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Mrkvový dort není přehnaně sladký, zaujme vás jemnou vanilkovou chutí. Dokonalá kombinace pro děti i dospělé, kteří dbají na zdraví. Když jej krásně nazdobíte, bude se krásně vyjímat i na narozeninové oslavě.
Tradiční velikonoční nákyp, tzv. hlavičku, si můžete upéct ve formě beránka.
Takto připravená svačina se dá v průběhu celého dne velmi jednoduše přenést kamkoli, kam máme namířeno. Doplní nám prakticky vše, co organismus ztrácí. Především nám dodá skvělý pocit, že pro sebe něco děláme.
Potřebujete se v zimních dnech pořádně zahřát? Boršč je ideální odlehčené jídlo, které v současných mrazech uspokojí vaše chuťové buňky, je dietní a také vás zahřeje.
Mrkev, celer, petržel… V tomto receptu jsou všechny běžné ingredience na bramborový salát a dvě tajné přísady, které z něj dělají zdatného konkurenta toho vašeho, který je samozřejmě nejlepší :-) Jde o osmaženou cibuli a lák z okurek.
Použijte zimní kořenovou zeleninu, přidejte brokolici a pro kontrast med a ocet. Tento zimní salát vás překvapí výraznou chutí. Zasytí vás a navíc dodá extra dávku zdraví.
Jednoduchý recept pro první příkrmy je vhodný pro sezónu cuket, kdy naučíme děti konzumaci brokolice velice chutnou formou.
Řepa je skvělá pro pleť, postavu, imunitu a ještě výborně chutná. Využijete ji do tradiční polévky, která pochází z Ruska, do boršče.
Silná mastná polévka, která neodmyslitelně patřila k masopustním svátkům.