Marinovaná řepa

Marinovaná řepa

Řepa je výborným doplňkem lehkých salátů. V tomto receptu si řekneme, jak si ji jednoduše připravíme a namarinujeme. 
Papriky plněné bulgurem

Papriky plněné bulgurem

Plněné papriky patří k oblíbeným pokrmům české kuchyně. Většinou si je dopřáváme plněné různými masovými směsmi, ale jejich nemasová verze není o nic méně chutná. Můžete využít rýži, kuskus nebo třeba bulgur - stejně jako my dnes. S ochucením bulguru nemusíte zůstávat jen u klasického koření, zkuste mu dodat trochu exotičtější nádech pomocí kurkumy, zázvoru nebo garam masaly.
Chutney z rajčat a pečených paprik

Čatní z rajčat a pečených paprik

Chutney (česky čatní) je pikantní, nasládlý a kořeněný doplněk pokrmů, který pochází z indické kuchyně. Má tolik variant a chutí… Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a je skvělé jako příloha k masům nebo sýrům. Pokud vaše zahrada přetéká rajčaty a paprikami, zkuste si připravit zeleninové čatní okořeněné teplými podzimními chutěmi kardamomu a zázvoru.
Studená křenová omáčka

Studená křenová omáčka

Když se řekne křenová omáčka, většina z nás si asi představí nasládlou chuť klasické křenové omáčky podávané k masu s knedlíkem. Pokud seženeme pěkný a pálivý kousek křenu, můžeme kouzlit - co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba studenou omáčku podle našeho receptu. Tato omáčka má široké využití - hodí se totiž do teplé i studené kuchyně a chuťově se skvěle doplňuje s červenou řepou, bramborami, grilovanou zeleninou, ale i s rybami.
Mango čatní

Čatní z manga

Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku, kterou dochucujeme jídlo. Čatní je typické svou výraznou chutí a při dochucování pokrmů stačí jen ve velmi malé míře. Pojďme si  ho vyzkoušet připravit.
Toskánská polévka

Toskánská polévka

Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Thajská chilli omáčka Sriracha

Thajská chilli omáčka Sriracha

Kdo má rád pálivá jídla, tomu doma nesmí chybět thajská chilli omáčka Sriracha. Můžeme si ji koupit v obchodě, nebo si udělat domácí. Výsledná chuť závisí na tom, po jakém druhu papriček sáhneme.
Kulajda

Kulajda

Kulajda je tradiční bílá a hustá krémová polévka typická především pro jižní Čechy. Kdo někdy jedl “vykutálenou” kulajdu pak ví, že voní po čerstvých houbách a kopru. Kromě toho, že je tahle polévka velmi chutná, tak také dokonale zasytí a v chladných a sychravých dnech i zahřeje. Zkuste při její přípravě použít, kromě klasických hříbků, taky třeba lišky… Jak na to poradí jakvkuchyni.cz.
Rybí filety s olivovou salsou

Rybí filety s olivovou salsou

Pokud hledáte nějaký snadný, rychlý a zdravý recept, při kterém neztratíte příliš mnoho času, určitě vyzkoušejte tento. K jeho přípravě můžete použít filety z jakékoli mořské ryby, nebo pangasia. Olivová salsa dodá zajímavou nakyslou chuť a zdravý nádech dodají zelené fazolky. Pokud upřednostňujete olivy černé, určitě salsu vyzkoušejte i z nich.