vietnamská bageta

Křupavé obložené vietnamské bagety

Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
Rozlítaní ptáčci

Rozlítaní ptáčci

Také milujete klasické španělské ptáčky, ale bojíte se, že by se vám nepovedli, nebo by se při motání mohli rozpadnout? Nezoufejte a zkuste si uvařit jejich “rozlétanou” variantu, ale nebojte, z talíře neuletí a chuťově je stejně skvělá, jako osvědčená klasika.
ychlý zeleninový salát s cizrnou

Rychlý zeleninový salát s cizrnou

Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
Zavařené okurky

Domácí kvašáky

Pro kvašáky si můžeme zaběhnout do obchodu, nebo si udělat domácí. Není na tom nic těžkého a ten pocit, když jíme vlastní kvašáky a navíc víme, co jsme do nich dali za ingredience, je k nezaplacení.
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Španělského ptáčka, který nemá ve skutečnosti se Španělskem vůbec nic společného, si dopřeje jednou za čas každý z nás. Usuzujeme tak alespoň podle toho, že patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně, které jsou připravované z hovězího masa. Příprava španělských ptáčků není nikterak náročná - jak na to?
Okurková salsa

Okurková salsa

Pokud chystáte letní venkovní párty, pak je nejlepší si připravit jednoduché menu. S hlavním chodem podávejte zeleninové talíře nebo si zkuste připravit domácí salsu. Je důležité si s tím trochu pohrát a veškeré ingredience nakrájet na malé kousky. A protože nadchází okurková sezóna, máme tu pro vás tip na salsu s nádechem exotiky.
Pomazánka ze sýru Cottage

Pomazánka ze sýru cottage

Pomazánky s pečivem jsou velmi oblíbenou a rychlou svačinkou, a tak není divu, že existuje nepřeberné množství receptů na jejich přípravu. S přicházejícími letními dny jsme proto vynechali těžké pomazánky s majonézou a dát přednost lehké a svěží pomazánce ze sýru cottage. Při její přípravě jsme se inspirovali středomořskou kuchyní a použili spoustu čerstvé zeleniny.
Okurkové smoothie s mátou

Okurkové smoothie s mátou

Osvěžující okurka je plná zdravé vlákniny a chlorofylu, zelený čaj dodá energii díky teinu a ovoce smoothie přirozeně osladí. Toto smoothie je výborné i na svačinu.
Tzatziky

Tzatziky

Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.