Čerstvé pečivo si nemusíte jen kupovat. Není nadto, když domácnost provoní čerstvě upečené rohlíky, nebo chléb. Tyto pivní rohlíky jsou velmi jednoduché na přípravu, chutné a navíc jsou lahodně křupavé. Pivní rohlíky sou ideální přílohou třeba k nakládaným utopencům, nebo hermelínu.
Suroviny: olej
Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
Panna cotta je klasickým italským chlazeným dezertem, který v překladu znamená vařená smetana. Kromě klasické verze existuje mnoho variant s rozličnými příchutěmi. Jednoduchý dezert připravený s čokoládou je prostě dokonalý. Výběr čokolády ponecháváme jen na vás. Až tuhle dobrotu ochutnáte, věřte, že postačí jen pár soust, abyste se ocitli v sedmém nebi.
Patří krémové polévky ke stálicím ve vaší kuchyni? Pokud ano, máme pro vás tip na mrkvovou polévku. Jestli jste těmto polévkám ještě nestihli přijít na chuť, vyzkoušejte skvělou mrkvovou polévku podle našeho receptu. Díky zázvoru, římskému kmínu, červené čočce a čerstvému koriandru je její chuť pikantní a exotická. Jak na to?
Kapr je u nás nedílnou součásti štědrovečerní tabule. Nejčastěji si jej zřejmě dopřáváme v klasickém trojobalu a s bramborovým salátem. Zajímavou variací však může být kapr obalený v petrželové strouhance. jak na to?
Kůži z ryby už nemusíte vyhazovat. Využijete ji jako chutnou pochoutku, třeba na párty.
V podzimním období se s dýňovými recepty setkáváme téměř všude. K těm nejznámějším se řadí zcela jednoznačně polévka. Dalším skvělým způsobem, jak dýni v kuchyni využít, je upéct ji. Protože je dýně trochu nasládlá, skvěle se doplňuje se slanějšími sýry a orientálním kořením. Takto připravenou dýni můžeme podávat se salátem nebo s čerstvým pečivem.
Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Způsobů na chutnou přípravu králíka je celá řada. Jemná chuť jeho masa se dokonale snoubí s dijonskou hořčicí. Vyzkoušejte tento recept, ke kterému jako přílohu doporučujeme bramborové knedlíky, nebo špenát.
Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?