Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně bez mouky

Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Bramborová polévka

Bramborová polévka

Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.
Hovězí šiš kebab

Hovězí šiš kebab

Léto se pomalu přehouplo do své druhé poloviny a protože je počasí opravdu dokonale letní, můžeme si užívat letních grilovaček plnými doušky. Kromě klasických steaků si můžete připravit i různé dobroty z mletého masa. Dnes vám přinášíme recept na hovězí šiš kebab, který můžete vyzkoušet třeba hned při příštím grilování.
Grilovaná kukuřice a lilky

Grilované kukuřice a lilky

Jestli rádi grilujete, určitě neváhejte jako přílohu k masu vyzkoušet grilované kukuřičné klasy a lilky. Příloha je rychle hotová a všichni si zaručeně pochutnají. Navíc můžete namáčet grilovanou zeleninu do jogurtového dipu, který dovede každé sousto k dokonalosti.
Zeleninové slupky

Spirálová pochoutka aneb smažené slupky z kořenové zeleniny

Až budete příště vařit jídlo s celerem, mrkví nebo řepou, slupky rozhodně nevyhazujte, budou se hodit. To, co jiní považují za odpad, tedy přesněji bioodpad, to dokáží špičkoví šéfkuchaři využít a proměnit v delikatesu. Jak na to?
Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
Hovězí tokáň na pepři

Hovězí Tokáň na pepři

Hovězí maso dušené na bílém víně a zeleném pepři - to je dobrota připravená dle receptů maďarské kuchyně.
Chilli kuře v bagetě

Chilli kuře v bagetě

Grilovací sezóna je opět tu. Slunečné počasí láká trávit letní dny venku, třeba u vody nebo na výletě. Jakou rychlou svačinku si na výlet, nebo piknik u vody si připravit? Vyzkoušejte jednoduché bagetky s pikantním chilli kuřetem a domácím dressingem.
čočka s rajčaty a tymiánem

Čočka s rajčaty a pórkem na tymiánu

Čočka u nás neprávem patří k trochu zanedbávaným potravinám. Přitom právě díky své neutrální chuti nabízí nekonečné možnosti kombinací. S rajčaty, pórkem a slaninou vytvoří delikatesu pro labužníky, ovšem jen za předpokladu, že do ní nezapomeneme přidat tymián.  
Hráškové suflé s parmazánem

Hráškové suflé s parmazánem

Milujete suflé? A víte, že si ho nemusíte připravit jen na sladko, ale že můžete vyzkoušet také slanou variantu? Hrášek se k jeho přípravě dokonale hodí. Nadýchané suflé chutná po vytažení z trouby báječně, poslouží také jako netradiční pohoštění návštěvy.
tortilla espanola

Tortila española

Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!