Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
Suroviny: olej
Jednoduchá a dietní večeře, anebo příloha k masu či těstovinám.
Když nemáte čas nakoupit, uvařit, prostřít…, tento recept se může stát vaší záchranou. Je totiž skvělou alternativou „co dům dal“. U ředkviček nevadí, že jsou uvadlé, a výsledek příjemně překvapí vás i hladové strávníky.
Losos v bylinkách je variantou na běžné lososové filety. Bylinková krusta mu dodá jak na chuti, tak na křupavosti, což ocení hlavně děti. V nouzi můžete použít i sušené bylinky, v tom případě nechte těstíčko na krustu chvíli odpočinout, aby se jejich chuť i vůně rozvinula. Do šťouchaných brambor můžete přidat zbytek bylinek nebo třeba nasekané olivy, abyste dodrželi středozemní atmosféru receptu.
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Sýr halloumi pochází z Kypru a díky své hutné konzistenci se skvěle hodí ke smažení nebo grilování. Když jej doplníte osvěžujícím chřestem a klasickým míchaným salátem, bude výborný jako příloha k masům nebo jako vegetariánská večeře.
Tyto koblížky si zamilujete! Jejich příprava je překvapivě jednoduchá, jsou hotové ani ne za půl hodinky a skvěle chutnají. Když je pak obalíte v moučkovém cukru, budou se dít věci! A ta omáčka... Uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima a koblížky vám zmizí z talíře raz dva. Tento recept stojí určitě za vyzkoušení.
Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.
Svěží voňavé kuře je skvělou volbou pro nedělní oběd, který navíc upečete v jedné nádobě společně i s přílohou.
Tradiční nejen turecký pokrm z mletého masa a lilku, tentokrát podle řecké receptury.
Nepečený dezert s osvěžujícími citróny se stane stálicí letních večírků a grilovaček. Kromě toho, že je lehoučký a nadýchaný, dodá vám také spoustu vitamínů.