Jak vykročit do víkendu pravou nohou? Nadýchaná omeleta s rajčaty a čerstvými bylinkami je správnou volbou.
Suroviny: olej
Rizoto bez masa, a přesto plné bílkovin? Díky cizrně bude rizoto navíc i zdrojem železa. Díky krásně barevné karotce navíc potěší i oči: při servírování a pro obsah betakarotenu.
Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Moučník, který vám poskytne hned dva zážitky najednou: Až se do koláčů zakousnete, nejprve ucítíte pikantní chuť švestkových povidel a vzápětí vás okouzlí chuť jemné tvarohové náplně.
Že rýžová kaše může být jen nasladko? Nesmysl. Tento recept vám ukáže, že kombinace kaše s cuketou, telecím masem a špenátem je dokonalá.
Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.
Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Čirok je vynikající obilovina, bohatá svým vyváženým obsahem sacharidů, bílkovin, vlákniny a minerálů.
Grilované cukety s marinádou můžete podávat k masu, k rybám nebo jen tak, jako pochoutku na stůl.
Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.