Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Suroviny: olej
Čočka patří k velmi zdravým jídlům, a přesto se na našich talířích neobjevuje dostatečně často. Zkuste ji v kombinaci s rajčaty a máte výbornou polévku, která nahradí i hlavní jídlo.
Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
Pokud máte rádi oříšky a čokoládu, zamilujete si tyto nepečené, extra zdravé tyčinky. Zvládne je každý, kdo umí používat mixér. Pozor – jsou návykové a dodají spoustu energie.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu.
Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Pita, arabský nebo libanonský chléb – to jsou názvy pro oblíbené pečivo. Tento tradiční pšeničný chleba ve tvaru placky je nedílnou součástí středozemní kuchyně. Pita je výborná příloha k různým druhům jídel a přitom je její příprava tak jednoduchá.