Zapečené ovesné vločky s borůvkami a kokosem

Zapečené ovesné vločky s borůvkami a kokosem

Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohankové rizoto s červenou řepou

Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Focaccia s rozmarýnem a olivami

Focaccia s rozmarýnem a olivami

Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Smažené bramborové lupínky

Smažené bramborové lupínky

Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.
Delikátní a zdravá chřestová polévka

Delikátní a zdravá chřestová polévka

Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Omeleta s chřestem

Omeleta s chřestem

Pokud chcete do jídelníčku propašovat zdravý chřest, nenápadně jej zamíchejte do vaječné omelety. Když přidáte ještě velkou dávku sýra, všichni budou nadšení.