Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Suroviny: olej
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.
Kromě vitamínů B obsahuje cizrna železo, vápník a v neposlední řadě významné množství vlákniny, která podporuje dobré trávení.
Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Připravte si lahodnou roládu z vláčného těsta s kokosovým pudinkem s příchutí rumu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Starý chléb nemusíte vyhazovat, připravte si z něj polévku! Tato variace na kyselo je velmi zdravá díky dýňovému oleji. Miso pasta je super na prohřátí organismu a dodá masovou chuť.
Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
Zeptejte se sami sebe - kdy jste naposledy jedli artyčoky? Tato často opomíjená rostlina je plná zdravý prospěšných látek a pro naše tělo je to doslova lék. I proto bychom ji měli do jídelníčku zařazovat častěji. Zkuste třeba artyčoky s pikantní omáčkou.
V létě se nebojte své pokrmy více okořenit. Díky pálivému koření se budete více potit a tak se i ochlazovat.