Králík na bílém víně s česnekem a šalvějí

Králík na bílém víně s česnekem a tymiánem

Delikátní chuť a minimum tuku – to jsou důvody, proč zařadit do jídelníčku králičí maso. Stačí přidat trochu tymiánu, česneku a bílého vína a nakonec se přesvědčit, že jste toho uvařili dost. Pak už jen zbývá smířit se s tím, že vám během krátké chvíle zůstane prázdný pekáč. Jak na to?
králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
Vejce z Velikonoc_mimóza

Vejce Mimóza

Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
Salát s vejci a kapary

Salát s vejci a kapary

Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
Jehněčí maso

Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Zapečené gigli

Zapečené gigli

Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
Bramborovo-celerové pyré

Bramborovo-celerové pyré

Omrzely vás už klasické přílohy jako brambory a bramborová kaše? A přemýšlíte, jak je ozvláštnit nebo obměnit? V tomto případě pro vás máme tip, jak na to. Zkuste do bramborové kaše přidat celer. Kaši odlehčíte a přidáte do novou chuť, vitamíny a minerály!
Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Máte rádi slepici na paprice, ale přemýšlíte o odlehčenější a zdravější verzi této české klasiky? Pokud se nebojíte a rádi zkoušíte nové věci, pojďte si s námi připravit bezmasou verzi s cizrnou.
Osso buco

Osso buco

Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
Pečený pstruh se zeleninou

Pečený pstruh se zeleninou

Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.