Rizoto z chřestu

Rizoto z chřestu

Chřestové risotto se skládá jen ze čtyř surovin. Dejte si tedy záležet na jejich kvalitě. Výsledkem pak bude úžasná kombinace chutí křupavého chřestu a krémového risotta.
Kotlety na pivě

Kotlety na pivě

S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
Souvlaki

Souvlaki

Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
Tzatziky

Tzatziky

Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
Řecký salát

Řecký salát

Není tradičnější řecké jídlo než tento osvěžující salát. Když chcete, aby vás skutečně zasytil, můžete přidat třeba sýr feta nebo osmažený halloumi. Je zdravý i díky olivovému oleji, který je tajemstvím dlouhověkosti středozemních národů.
Sous-vide - lahodná krůtí prsa

Sous-vide – lahodná krůtí prsa

K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilování prostě patří k teplým letním víkendům s rodinou a přáteli. A zdaleka nemusíme grilovat jenom burgry. Zkuste sáhnout po rybách. Pokud je doplníte grilovanou nebo čerstvou zeleninou, budete mít lehký letní oběd nebo večeři, k nimž si můžete dát skleničku dobrého bílého vína.
Pesto z grilovaných paprik

Pesto z grilovaných paprik

Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
Pálivá medová křídla

Pálivá medová křídla

Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh s ananasovou omáčkou

Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.