Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Suroviny: olivový olej
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
Zálivka je jednoduchým způsobem, jak do sebe (a do dětí) dostat denní dávku zdravých tuků. Dýňový je mimořádně vhodný díky obsahu zinku, zejména pro muže. Pro děti je můžete nahradit třeba méně aromatickým, lněným nebo sezamovým. Místo ume octa vyzkoušejte třeba tradiční balsamiko.
Zdravé, jednoduché a rychlé. Toto jídlo oceníte jako součást večeře a zbytek si můžete schovat do ledničky na další den do práce.
Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Takto připravená svačina se dá v průběhu celého dne velmi jednoduše přenést kamkoli, kam máme namířeno. Doplní nám prakticky vše, co organismus ztrácí. Především nám dodá skvělý pocit, že pro sebe něco děláme.
V jednoduchosti je krása. Losos, sůl a olivový olej jsou zkrátka klasika. Lososa před pečením nechte odpočinout, aby se do něj marináda vstřebala. S limetkou a grilovanou zeleninou je tohle jídlo zdravé a dietní, s exotickým šmrncem.
Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
Máte pocit, že krabí pomazánka na stole nesmí chybět? Co ji ale udělat zdravěji - např. s lahodnou cuketou?
Losos, rajčata a bazalka? Tato nezvyklá kombinace vám připomene dovolenou u moře. Díky krustě zůstane maso lososa krásně vláčné a nevysuší se.