Jak vykročit do víkendu pravou nohou? Nadýchaná omeleta s rajčaty a čerstvými bylinkami je správnou volbou.
Suroviny: olivový olej
Rizoto bez masa, a přesto plné bílkovin? Díky cizrně bude rizoto navíc i zdrojem železa. Díky krásně barevné karotce navíc potěší i oči: při servírování a pro obsah betakarotenu.
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.
Čirok je vynikající obilovina, bohatá svým vyváženým obsahem sacharidů, bílkovin, vlákniny a minerálů.
Grilované cukety s marinádou můžete podávat k masu, k rybám nebo jen tak, jako pochoutku na stůl.
Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
Rajčatový salát s bylinkami a celozrnným chlebem je skvělý a lehký oběd. Syrová zelenina prospěje těm, kdo chtějí pročistit svůj organismus, anebo shodit pár přebytečných kil.
Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.