Šumění moře, sklenice dobrého vína a chutě a vůně jako při posezení v řecké taverně.Jak si připravit kuřecí špízy s kajunským kořením a tzatziky prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: olivový olej
Těstovinové saláty jsou oblíbeným jídlem během teplých letních dnů. Výborně chutnají teplé, ale vychutnat si je můžeme studené zabalené do krabičky někde na cestách. Tento salát je plný zeleniny, která získá při grilování nezaměnitelnou chuť, a nechybí ani potřebné bílkoviny v podobě mozzarelly, takže dokonale zasytí. Jak si připravit těstovinový salát s grilovanou zeleninou a bazalkovým pestem?
Pokud najdeme v lednici vařené brambory ze včerejší večeře a změklá rajčata, právě jsme objevili základ pro vynikající rozmarýnové krokety se sýrem Pecorino a rajčatovým ragú. Uznávaný šéfkuchař Ondřej Hutnik nám ukáže, že zbytky jídla nemusí končit v koši nebo na kompostu. Ba naopak, můžeme si na nich ještě velmi pochutnat podle receptu na Jakvkuchyni.cz ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!
Grilovací sezóna se bez dobrých dipů obejde jen těžko! Ke grilovanému masu, zelenině a pečivu se výborně hodí různé druhy omáček, do kterých si můžeme dobroty namáčet. A co si budeme povídat, tyhle čerstvé dobroty si zaslouží mnohem rafinovanější chuťové kombinace, než klasický kečup nebo hořčici. Nenechte si ujít 10 tipů na přípravu domácích dipů podle receptů od Jakvkuchyni.cz!
Tatarák, který nadchne i vegetariány? I tento tatarák chutná nejlépe na čerstvě opečeném toastu. Připravte si tatarák z lilku, parmazánu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zajímavé je, že základem této polévky je pečený květák z trouby. Tento postup dodává polévce výraznější chuť. Pokud nahradíme smetanu exotickým kokosovým mlékem a přidáme kari, dodáme polévce chuť asijských dálav. Jak na to prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Zelený chřest patří mezi jarní delikatesy, kterým nejvíce sluší jednoduchá úprava. Nepodceňujme ale výběr jednotlivých surovin - základem úspěchu je kvalitní šunka i sýr. Připravte si lahodný zapečený chřest se šunkou a sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Klasické bazalkové pesto zná nejspíš každý, ale co si ho připravit z oblíbeného salátu polníčku? Můžeme ho přidat do salátu, tortill, těstovin nebo jen tak namazat na čerstvé pečivo. Zajímavou chuť mu přidají také piniové oříšky a nesmíme zapomenout ani na kvalitní olivový olej. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si snadné a rychlé jídlo, ve kterém vyzkoušíte typickou chuť fermentovaného lososa podávaného v salátových listech. V jednoduchých salátových závitcích s kvašeným lososem vynikne typická chuť fermentované ryby. Vařte podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Co takhle si připravit snadné a rychlé jídlo, ve kterém vynikne typická chuť fety? Připravte si zapečené brambory, kterým dodá feta charakteristickou chuť a krémovou konzistenci podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Zachutnala vám feta a chtěli byste ji vyzkoušet i v jiném receptu? Co třeba v sýrové pomazánce s bylinkami. Pomazánka může být skvělým předkrmem, nebo chutnou svačinkou. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!