Možná to zní složitě, ale není se čeho bát. Konfitování není žádná věda! Jednoduše řečeno jde o pomalé a pozvolné vaření v tucích, díky kterým maso krásně změkne a zůstane dokonale šťavnaté. V tomto receptu na konfitovaná husí stehna se zelím přidáme k masu ořechovo-hruškovou nádivku - uvidíte, že se po ní jen zapráší! Vařte s Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: ořechy
Příprava uzeného sýru není nikterak složit, je vhodná i pro ty, kdo s udírnou teprve začínají a výsledek stojí za to. Pokud ochutnáte domácí uzený sýr, s velkou pravděpodobností už nebudete chtít kupovaný.
Klasické bazalkové pesto zná nejspíš každý, ale co si ho připravit z oblíbeného salátu polníčku? Můžeme ho přidat do salátu, tortill, těstovin nebo jen tak namazat na čerstvé pečivo. Zajímavou chuť mu přidají také piniové oříšky a nesmíme zapomenout ani na kvalitní olivový olej. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Určitě se každému z nás už stalo, že jsme si domů koupili banány, na které jsme zapomněli a oni nám po čase stihly zčernat.
I přesto, že vypadají nevábně, nemusí skončit v koši se směsným odpadem, ani na kompostu. Raději si z nich můžeme připravit lahodný banánový chléb se sušeným ovocem a vlašskými ořechy. Jak na to?
Křehoučké cukroví v podobě vanilkových rohlíčků, to je klasika, která nesmí na vánočním stole chybět! Do těsta můžeme použít mandle, lískové nebo vlašské ořechy. Určitě bychom neměli šetřit vanilkou a klidně ji můžeme přidat i do těsta. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Meta popisek
Vanilkové rohlíčky jsou vánoční klasika! Nešetřete vanilkou, ani ořechy, budou fantastické! Recept na Jakvkuchyni.cz.
Hroznové víno nepatří k úplně typickým surovinám používaným při pečení, proto zřejmě mnohé z nás překvapíi, jak skvěle chutná. Jako inspiraci, kde si to můžete hned vyzkoušet, přináší Jakvkuchyni.cz v receptu na hroznový obrácený koláč. Chuť zkaramelizovaného ovoce dodá i hroznům výbornou chuť, při pečení se navíc nerozpečou, takže při každém soustu krásně křupnou v puse. Jak na to?
Pečené ovoce může představovat zajímavou alternativu ke sladkým dezertům. Samo o sobě bývá sladké, není tedy třeba doslazovat spoustou cukru. Pečená jablíčka skvěle doplňuje nakyslá chuť povidel a křupavé oříšky. Chybět by nemělo ani koření, které můžeme zvolit dle našich chuťových preferencí. Výborná je vanilka, skořice nebo kardamom. V chladnějším počasí budou chutnat skvěle teplá, v létě mohou osvěžit jako studený dezert. Jak na to?
Müsli tyčinky patří mezi oblíbené svačiny. Díky receptu Jakvkuchyni.cz si je můžeme připravit snadno i doma. Flapjack je vlastně anglickým názvem cereálních tyčinek, které jsou upečené v troubě. Tyčinka by měla být měkká a křehká. Její součástí jsou vločky, ořechy a sušené ovoce. S recepturou si tak můžeme doma pohrát a vytvořit pokaždé originální tyčinky.
Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
S dnešním receptem opět nahlédneme pod pokličku staročeské kuchyně. Tento recept na velmi chutné cukroví je starý zhruba sto let a jeho název je odvozen od podoby. Výsledné cukroví totiž opravdu vypadá jako zabalený batůžek. Základ tvoří košíček z křehkého těsta plněný nadýchanou sněhovou náplní s ořechy. Časově patří recept k těm náročnějším, ale výsledek stojí zcela jistě za to!
Pokud neholdujete pečení, nestíháte, nebo se prostě jen nechcete stresovat, zkuste si na Vánoce připravit nepečené cukroví. Není potřeba jej připravovat několik týdnů dopředu, stačí pár dní před svátky, tohle cukroví je navíc hned hotové. Mezi snad nejoblíbenější nepečené cukroví patří různé kuličky. Jakvkuchyni.cz si pro vás připravilo zdravější verzi ořechových kuliček s chia semínky. Neobsahují žádnou mouku, ani rafinovaný cukr, přesto jsou sladké, jemné a velmi chutné. Jsou ideální i pro ty, kdo se nechce strachovat o svou figuru. Jak na to?