Kuskus s květákem

Kuskus s květákem

Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.
Zapečená rýže s květákem

Zapečená rýže

Rýže nebo brambory? Co třeba obojí! Tato zapečená rýže v sobě snoubí skvělou chuť kořenové zeleniny, květáku i jemnou texturu rýže.
Houbový guláš

Hříbkový guláš

Byli jste v lese na houbách, anebo máte ještě nějaké přebytky hub v mrazáku? Tak to je nejlepší čas proměnit je ve skvělý gulášek, který zachutná i vegetariánům. A kdo si ho bez masa nedokáže představit, může přidat kousek hovězího.
Zeleninová tempura

Zeleninová tempura

Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.
Provensálské ratatouille

Provensálské ratatouille

Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
Španělské gaspacho

Klasické španělské gazpacho

Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.