králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
Vejce z Velikonoc_mimóza

Vejce Mimóza

Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
Koláč se špenátem a vejci

Koláč se špenátem a vejci

Slané koláče se těší velké oblibě a lze je připravit na velmi mnoho způsobů, podle toho, co máme doma zrovna po ruce. Možná i nám zbyly po Velikonocích ještě zásoby vajec, které je potřeba zpracovat. Máme tip na skvělý jarně laděný koláč, jehož křupavý korpus naplníme směsí špenátu a nakonec ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Chipsy z květákových listů v podání šéfkuchaře Igora Chramce

Chipsy z květákových listů podle Igora Chramce

Vyhazujete listy z květáku? Až ochutnáte dokonalé chipsy z květákových listů podle receptu Igora Chramce, už vás ani nenapadne, abyste takovou lahůdku házeli do koše! Příprava je opravdu jednoduchá - jak na to?
Sardelkové máslo

Sardelkové máslo

Sardelky, neboli ančovičky, jsou nedílnou součástí středomořské kuchyně, u nás si stále hledají své místo. Chuťově jsou velmi výrazné, dokonce obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Jsou také velmi slané, pokud je tedy budete používat v receptech, určitě už po soli další soli nedoporučujeme sahat. Vybrali ančovičky na přípravu másla, které můžete použít na dochucení masa, ryb nebo na přípravu jednohubek.
Jehněčí maso

Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Zapečené gigli

Zapečené gigli

Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne je původem z Texasu, ale s notnou stopou mexického vlivu, patří k velmi oblíbeným pokrmům po celém světě. Již z názvu je patrné, že hlavní roli při přípravě tohoto jídla hrají chilli papričky a maso. Dalo by se říct, že se jedná o exotickou obdobu našeho guláše. I přesto, že jeho příprava se z počátku může zdát velmi složitá, patří chilli con carne k poměrně snadným pokrmům, se kterým si hravě poradíte. Nejvíc práce je zpočátku při přípravě všech ingrediencí, ale ve druhé fázi už „jen“ čekáte, než pokrm probublá a nasaje všechny chutě. Tak se do toho pojďme pustit!
Bramborovo-celerové pyré

Bramborovo-celerové pyré

Omrzely vás už klasické přílohy jako brambory a bramborová kaše? A přemýšlíte, jak je ozvláštnit nebo obměnit? V tomto případě pro vás máme tip, jak na to. Zkuste do bramborové kaše přidat celer. Kaši odlehčíte a přidáte do novou chuť, vitamíny a minerály!
Nákyp z kořenové zeleniny

Nákyp z kořenové zeleniny s tofu

Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
Nadívané telecí

Nadívané telecí

Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.