Milujete houby? Máme pro vás skvělou zprávu: můžete vyzkoušet náš recept na lahodnou smetanovou omáčku. Jako základ poslouží jakýkoli druh vašich oblíbených hub.
Suroviny: pepř
Vegetariánskou variantu proslulé polévky, která léčí kocovinu, si připravíte z kotrče. Pokud chcete ještě zdravější dršťkovku, osmažte kořenovou zeleninu na másle a přidejte ji k houbám. Pokud se vám nepoštěstí najít kotrč, použijte místo něj třeba hlívu ústřičnou.
Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
Grilovací sezóna je v plném proudu. Tento recept je úžasný v tom, že si můžete bůček připravit den předem a v den D ho už jen dopéct na grilu.
V těchto letních dnech přijde k chuti tohle bezmasé odlehčené jídlo ze sezónních surovin. Kombinace cukety, pečených rajčat a čerstvých bylinek vás možná překvapí.
S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem a čerstvými bylinkami. Namísto cuket můžete na podzim použít jiné druhy bílé zeleniny, jako je třeba bílá část pórku, petržel nebo pastinák, a dochutit křenem a umeoctem.
Grilování prostě patří k teplým letním víkendům s rodinou a přáteli. A zdaleka nemusíme grilovat jenom burgry. Zkuste sáhnout po rybách. Pokud je doplníte grilovanou nebo čerstvou zeleninou, budete mít lehký letní oběd nebo večeři, k nimž si můžete dát skleničku dobrého bílého vína.
Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.