Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Suroviny: pepř
Co se zbytkem kopru a trochou ředkviček? Smíchejte je s lučinou a máte připravenou pomazánku na jednoduchou, ale efektní večeři. S rozpečenou bagetou bude skvělá!
Pokud chcete do jídelníčku propašovat zdravý chřest, nenápadně jej zamíchejte do vaječné omelety. Když přidáte ještě velkou dávku sýra, všichni budou nadšení.
Francouzský slaný koláč „quiche“ je jednoduchý, zdravý a chutná dětem i dospělým. Pokud potřebujete rychle připravit večeři, vyzkoušejte tento recept. Fantazii se meze nekladou – můžete použít jakékoliv zbylé maso, šunku nebo jen zeleninu.
Jemná smetanová omáčka z křenu se objevovala na jídelníčku Hanáků minimálně jednou týdně.
Dohladka vyšlehaná mrkvová polévka chutná daleko lépe, souhlasíte? Když do ní přidáte brambory a s smetanu, nezůstane po ní ani stopy.
Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
Olivový olej je ve studené kuchyni králem a balsamikový ocet jeho věrným sluhou. Dohromady tvoří základ všech salátových zálivek. Vyzkoušejte variantu s medem!
Když rodině v jabloneckém kraji zůstala skýva tvrdého chleba, tak ji nevyhodili, ale uvařili k němu tuhle výbornou cibulačku. Inspirujte se i vy, jak využít suroviny do posledního drobečku.
Arašídy, sezam a kuře – to jsou základní kameny asijské kuchyně. Tento svěží salát vás zasytí díky kuřecímu masu. Pusťte do své kuchyně tento typický čínský salát!
Vaše saláty mohou být každý den jiné – stačí použít odlišný dresink. Tato francouzská zálivka v sobě spojuje dvě typicky francouzské chuti, a to hořčici a vinný ocet.