Kohout v jemné smetanové omáčce

Kohout v jemné smetanové omáčce

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou

V zimě je tato hřejivá polévka nepostradatelným pomocníkem pro promrzlé lyžaře a výletníky. Můžete si ji dát místo hlavního jídla. Klobásu můžete vynechat a polévku můžete vylepšit třeba pažitkou nebo řeřichou.
Bylinkové pesto

Bylinkové pesto

Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
Tradiční hummus

Tradiční hummus

Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.