Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Vývar je naprostý základ, bez kterého se v kuchyni neobejdeme. Výborný je jako polévka, ale využít ho lze také jako základ pro celou řadu dalších receptů - polévek i omáček. Do vývaru, můžeme přidat také různé odřezky zeleniny, které se na jinou úpravu už nehodí. Vývar můžeme připravit také pouze z kostí/masa, koření, cibule a zbylou zeleninu přidat až před koncem vaření, aby zůstala hezky svěží. Připravte si pravý vývar jako od babičky s celestýnskými nudlemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tradiční vánoční rybí polévka

Tradiční vánoční rybí polévka

Součástí štědrovečerní hostiny by rozhodně měla být polévka. Někde se podává zelňačka, poctivá hrachovka nebo polévka s houbami. Tou nejvíce tradiční je ale rybí - kapří polévka. Připravte si ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka alá halászlé

Zkusme letos tradiční štědrovečerní rybí polévku vyměnit za její maďarskou sestřičku. Halászlé se připravuje se sladkovodních ryb, v tomto receptu je ale použita mořská treska. Maďarská rybí polévka podle receptu od Jakvkuchyni.c z potěší mlsné jazýčky, které rády experimentují.
Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou omáčkou

Šípková omáčka je tradičním pokladem české kuchyně a v kombinaci s kančím masem tvoří dokonalý recept na “podzimní tabuli”. Podávat ji můžeme s knedlíky, skvěle chutná i s bramborovými šiškami. Recept na Jakvkuchyni.cz.
Šlehaná feta s pečenými paprikami

Šlehaná feta s pečenými paprikami

Šlehaná feta s pečenými paprikami - skvělá pomazánka k pečivu, nebo originální dip k masu a zelenině! Fetu je možné nahradit balkánským sýrem. Jak si připravit lahodnou pochoutku pro letní grilovačky prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Rozmarýnové krokety se sýrem Pecorino a rajčatovým ragú a sýrem Pecorino

Rozmarýnové krokety s rajčatovým ragú

Pokud najdeme v lednici vařené brambory ze včerejší večeře a změklá rajčata, právě jsme objevili základ pro vynikající rozmarýnové krokety se sýrem Pecorino a rajčatovým ragú. Uznávaný šéfkuchař Ondřej Hutnik nám ukáže, že zbytky jídla nemusí končit v koši nebo na kompostu. Ba naopak, můžeme si na nich ještě velmi pochutnat podle receptu na Jakvkuchyni.cz ze seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!
Kuřecí kyjevský řízek

Kuřecí kyjevský řízek

Připravte si tradiční ukrajinský recept na kuřecí řízek plněný bylinkovým máslem. Jak na to poradí recept s Jakvkuchyni.cz!
Lahodná “rychlosvíčková”

Lahodná “rychlosvíčková”

Svíčková omáčka je bezesporu jeden z pokladů naší národní kuchyně! Vařit ji podle klasického receptu může ale právě pro svoji náročnost odradit mnoho kuchařů. K dobré svíčkové však nevede jen dlouhá cesta. Zkuste “rychlou svíčkovou” podle Jakvkuchyni.cz!
Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Zkuste si připravit steak z hovězí svíčkové s méně tradiční a odlehčenou přílohou - rajčatovou salsou. U tohoto receptu je důležité nepodcenit výběr masa – vybíráme nejlépe maso stařené, které je křehčí a má výraznější chuť. Do salsy můžeme také přidat koriandr. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Polévka ze zelené dýně hokaido 

Polévka ze zelené dýně hokaido

Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!