Bramborové vafle zapečené se sýrem

Bramborové vafle zapečené se sýrem

Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Jižanské kuře se salátem coleslaw

Jižanské kuře se salátem coleslaw

Smažené jižanské kuře je klasikou amerického jihu. Důležitou roli při jeho přípravě hraje podmáslí, do kterého ponoříme kuře na několik hodin. Tím dodáme masu jemnou chuť a zajistíme, aby zůstalo i po smažení šťavnaté. Dozlatova usmažené kousky jsou skvělou variantou pro různé oslavy, nebo piknik. Podáváme se salátem coleslaw, zvolit ale můžete i jinou přílohu dle chuti. Jak na to?
Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Není nad domácí čerstvě upečené pečivo! Domácí chléb může mít řadu chutí a každá se hodí pro jinou příležitost. Tentokrát jsme upekli chléb “zadělaný” podmáslím. Ten chutná skvěle v kombinaci s bylinkovými másly, ale přijde vhod i ke sladké snídani s džemem nebo medem. Namísto klasické bílé mouky je použita mouka špaldová, která má výraznější chuť. Jak na to?
Lívance z podmáslí

Lívance z podmáslí

Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
Bageta s podmáslím

Bagetky z podmáslí a čerstvých bylinek

Vůni čerstvého pečiva překoná máloco. Pokud je pečivo domácí, radost je o to větší. Protože je léto a čas grilování v plném proudu, máme pro vás tip na domácí bagetky s podmáslím, vonící po letních bylinkách, které se skvěle hodí nejen jako příloha ke grilovanému masu či zelenině, ale také pro letní snídani nebo pikniky.
Jihlavská kyselka

Jihlavská kyselka

Jednoduchá a výborná polévka, která se na Vysočině často podávala k snídani.