Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.
Suroviny: pomeranč
Abyste se dostali do čokoládového nebe, stačí opravdu jen málo. Na první pohled se může zdát, že tuto dobrotu sníte na posezení, ale nenechte se mýlit. Brownies jsou díky množství čokolády poměrně hutné a i malý kousek uspokojí všechny „čokoholiky”. Tentokrát jsme brownies ještě doplnili o křupavé ořechy a nádech luxusního dezertu jim dodal karamelizovaný pomeranč. Jak na to?
Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
Galette des rois aneb Francouzský tříkrálový koláč s překvapením. Dovnitř se zapéká mince nebo figurka krále a ten, kdo ji ve své porci najde, dostane slavnostní korunku (ta se prodává ve Francii přímo s koláčem).
Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Tento recept pochází od slavného belgického čokolatiéra Dominiquea Persoone, který vyráběl čokoládové pralinky i pro členy Rolling Stones. Citrusy máčené v čokoládě zaujmou kombinací chutí a jsou i ozdobou každého stolu.
Tahle odšťavněná kombinace vám dodá tolik vitaminu C, že si na vás chřipka ani nachlazení nedovolí, imunitu posílí i zázvor.
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.