Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.
Suroviny: rozinky
Vánočky mají v našich končinách dlouhodobou tradici, patří u nás těm k nejstarším pokrmům, které se o Vánocích podávají. Vánočkám se dříve říkalo „calty“, „pleténky“, nebo se nazývaly „štědrovkami“, „štreclemi“, „žemlemi“ nebo „děťátky.“
Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
Užijte si svěží chuť středomoří, která vás ve vzpomínkách přenese na pláž do Itálie. Citronové řezy vás nejen osvěží, ale také potěší svou poměrně rychlou přípravou.
Pořádáte dětskou oslavu, anebo chcete své ratolesti jenom potěšit? Připravte společně zdravý a roztomilý dezert - dráčky z jablek, mandlí a rozinek. O zábavu i dezert bude postaráno!
Pivo se na Plzeňsku dává i do dezertů – nejspíš odtud pochází i populární pivní štrúdl.
Jak snadné! Nad touto dobrotou se můžete rozplývat během prvních jarních dnů, kdy vás příjemně zahřeje a potěší chuťové pohárky!
Patří k nejstarším receptům na štědrovečerního kapra. Sladkokyselá omáčka ze zeleniny a povidel mu dá charakteristickou barvu. Podávejte jej s houskovým knedlíkem nebo šiškami.