Krémová polévka z lišek je lahodný způsob, jak si užít tyto vynikající sezónní houby. Lišky dodají polévce nejen výraznou chuť, ale také zlatavou barvu. K polévce lze přidat pošírované vejce a čerstvé bylinky, skvěle chutná s čerstvým pečivem. Zkuste recept na krémovou polévku z lišek na Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: šalotka
Toto je recept pro milovníky šťavnatých steaků z hovězího masa a bylinkových omáček. Kombinace hovězího Picanha steaku, pečených brambor grenaille a aromatické chimichurri omáčky přináší autentický zážitek z grilování. Chimichurri omáčka, původem z Argentiny, dodává masu nezaměnitelnou chuť plnou bylinek, která je svěží a lehce pikantní. Připravte si grilovaný hovězí steak Picanha s chimichurri omáčkou podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Stačí jediné sousto a jako byste byli v ulicích exotické Indonésie. Soto Ayam je nejen výbornou polévkou, ale také cestou do tajů bohaté indonéské kuchyně. Každá surovina - od kuřecího vývaru až po kokosové mléko, skleněné nudle a koriandr - má svou roli, která přispívá k této osvěžující chutné polévce. Jak si připravit vynikající polévku Soto Ayam prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Grilovací sezóna se bez dobrých dipů obejde jen těžko! Ke grilovanému masu, zelenině a pečivu se výborně hodí různé druhy omáček, do kterých si můžeme dobroty namáčet. A co si budeme povídat, tyhle čerstvé dobroty si zaslouží mnohem rafinovanější chuťové kombinace, než klasický kečup nebo hořčici. Nenechte si ujít 10 tipů na přípravu domácích dipů podle receptů od Jakvkuchyni.cz!
Grilovací sezóna je tady! Místo masa můžeme k zelenině připravit grilovaný hermelín s jarní cibulkou. K této chuťové kombinaci se skvěle hodí nasládlé omáčky. Pokud nám nebude počasí přát, můžeme si ho připravit i doma v troubě. Recept na grilovaný hermelín s jarní cibulkou a domácí švestkovou a brusinkovou omáčku přináší Jakvkuchyni.cz!
Pórek máme uskladněný v lednici. Nastal nejvyšší čas z něj uvařit něco dobrého, co říkáte? Máme pro vás recept na vynikající polévku, zkusme ho.
Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
Quesadillas jsou skvělým řešením, pokud je potřeba připravit rychlý pokrm, nebo jídlo na party. Hlavní surovinou jsou tortilly, které lze plnit různými masovými směsmi, nebo zeleninou. Tato verze obsahuje batáty, které dodají tortillám specifickou nasládlou chuť. Podává se s avokádovým dipem nebo zakysanou smetanou. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to?
Buddha bowl bychom mohli nazvat “miskou plnou hojnosti”. Většinou se jedná o vegetariánské jídlo, které je dokonale vyvážené a barevné. Miska je vždy sestavena tak, aby obsahovala čerstvou sezónní a listovou zeleninu, zdravé tuky a obiloviny nebo luštěniny či protein. Díky tomu tělo dostane mnoho vitamínů a minerálů. Na závěr vše zalijeme dresinkem, posypeme oříšky, semínky nebo bylinkami. Buddhovy misky jsou krásně barevné a pokaždé mohou vypadat a samozřejmě i chutnat jinak. Jakvkuchyni.cz přináší recept na Buddha bowl s falafelem. Jak na to?
Chřestová sezóna je v plném proudu. V tomto svěžím receptu si připravíme rizoto se zeleným chřestem. Místo klasické rýže však použijeme rýži připravenou z květáku. Chuť můžeme zjemnit omáčkou ze smetany a parmazánu. Nakonec vás mile překvapí, že si skvěle pochutnáte i bez špetky cukru!
Sezóna chřestu je tady. S chutí do něj! Díky svým cenným látkám patří mezi super potraviny. Snad nejznámějším pokrmem z chřestu je chřestový krém. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá, chřest se nemusí loupat a pochutná si na něm celá rodina.