Ovesná kaše patří k oblíbeným dětským pokrmům. Můžete ji podávat už od desíti měsíců věku a místo ovsa můžete použít i jiné obiloviny, kupříkladu jáhly nebo pohanku.
Suroviny: skořice
Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
Jak se zahřát srdce a potěšit chuťové buňky? Připravte si domácí horkou čokoládu s nádechem skořicové chuti podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
Švestky obsahují vysoké množství vlákniny a také spoustu minerálů, jsou proto ideálním ovocem. Ačkoli skvěle chutnají i samotné, v tomto hrnkovém koláči jsou vyloženě delikátní. Díky jogurtu je navíc koláč vláčný a lehký.
Je to nutella? Jsou to povidla? Je to džem? Je to všechno dohromady! Připravte si domácí švestkovou nutellu, která je parádní na palačinky, lívance, do kaší i bílých jogurtů a na kynuté knedlíky.
Většina z nás si dává musli tak, že z lednice vytáhne ochucený jogurt a nasype do něj z krabičky musli zakoupené v obchodě. Proč ale nezkusit mnohem chutnější a také zdravější variantu? Připravte si doma vlastní ovocný jogurt a křupavé musli!
Pokud jste si ještě nevyzkoušeli vytvořit doma vlastní pečený čaj, určitě se do toho pusťte. Tento jednoduchý malinový čaj si můžete schovat třeba na zimní měsíce nebo sychravé dny.
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.