Máte rádi netradiční chuťové kombinace? Vyzkoušejte na další grilovací párty s rodinou nebo přáteli grilované kukuřice s plátky slaniny, které jim dodají netradiční slaně - uzenou chuť. Mňam!
Suroviny: slanina
Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.
Úžasná delikatesa, která je dodnes tradičním pokrmem hlavně na Orlicku.
Zelí patřilo odjakživa na jižní Moravě k těm druhům zeleniny, které se objevovaly na kuchyňských stolech i několikrát do týdne. Nejlepší pověst mělo to z Komárova, Modřic nebo Líšně. Hlávky zelí nosily, spolu s ostatní zeleninou, ženy v nůších na zádech na tržiště, kde pak hlasitě upozorňovaly na kvality právě toho svého – nejlepšího.
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
Hamburgery patří ke vděčným jídlům: rychle se připraví, jednoduše servírují a jsou zdrojem velké radosti dospělých i dětí. U přípravy domácího hamburgeru dbejte na kvalitní suroviny a dostatečné propečení.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Jednoduchý, rychlý a chutný pokrm, který si díky své hravosti zamilují děti i dospělí.