Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Suroviny: smetana
Máte chuť na něco lehkého a rychlého? Kuřecí nudličky zapečené v troubě se smetanovo-hořčicovou omáčkou doplněné o zeleninový kuskus budou to pravé. A stačit vám bude jen 6 ingrediencí!
Jídla z jednoho hrnce jsou záchranou pro všechny zaměstnané matky. Ušetří čas při přípravě, při mytí nádobí a úklid je otázkou pár minut.
Vynikající dezert ke kávě začněte připravovat už den předem – nejlepší je rozležený v ledničce přes noc.
Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
Domácí zmrzlina vždy chutná nejlépe, vyzkoušejte rychlý recept a užijte si parádní osvěžení.
Máte chuť na něco osvěžujícího? Zaručujeme, že pravá vanilková zmrzlina přijde k chuti.
Že jste v kuchyni mangold ještě nikdy nepoužili? Tak to byste měli napravit, je bohatý na vitamín C a chutná skvěle.
Klasický je salát z nastrouhané kedlubny s křenem nebo česnekem, případně se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Tepelně ji můžete upravit na bramboráky, zapéci, osmahnout nebo připravit jako mozeček.
V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
Je jednoduchá, rychlá a když navíc nahradíte běžné mléko sójovým nebo kokosovým, budete mít super zdravou pochoutku.