Tento poklad udělá radost každému kuchaři, protože připravit tuto polévku je rychlé a snadné a výsledek navíc skvěle chutná. Pálivou klobásku můžeme z receptu vypustit, aby si mohla pochutnat celá rodina. Jak si připravit pálivou mexickou polévku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: smetana
Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
Těstoviny se špenátem chutnají báječně! Připravte si je podle receptu Jakvkuchyni.cz zjemněné smetanou a parmezánem s příchutí česneku!
Na první pohled možná trochu zvláštní kombinace, ale už při první soustu se přesvědčíme, že tento tradiční italský recept snadno okouzlí chuťové pohárky. Vepřová pečeně zůstane díky mléku hezky šťavnatá a jako bonus získáme skvělou omáčku. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
I když jsou pistácie už dlouhá staletí používány především v asijských zemích, našly si postupně cestu i do české kuchyně. S oblibou se používají nejen jako občerstvení “na zobání”, ale jsou součástí mnoha receptů. Pistácie ozvláštní díky své jemně nasládlé chuti a zelené barvě každý dezert. Tyto pistáciové řezy tvoří nadýchané těsto s mletými pistáciemi, plněné jsou lehkým krémem a nakonec je ozdobíme pistáciemi.
Pórek máme uskladněný v lednici. Nastal nejvyšší čas z něj uvařit něco dobrého, co říkáte? Máme pro vás recept na vynikající polévku, zkusme ho.
Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
Cácorka je tradiční staročeská polévka, jejíž původ bychom našli v jižních Čechách. I když byla staročeská jídla velmi prostá, protože maso bylo drahé a hůře dostupné, jedná se o velmi vydatnou polévku plnou vitamínu C. Připravuje se totiž z kysaného zelí a ze smetany. Jako příloha se k ní podávají šťouchané brambory. Jak na to?
Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!
Halloween se pomalu, ale jistě zabydluje i v českých domácnostech. Oblíbený je nejen u dětí, ale i u dospělých. Pokud hledáte inspiraci na dětskou halloweenskou oslavu, zkuste spolu s dětmi upéct tyto “strašidelné cupcakes”. Jak na to?
Polévky připravované z kvásku najdeme téměř po celé střední a východní Evropě. A v každém kraji má svoji trochu upravenou podobu. U nás je to například kyselo. Pokud tedy milujete kyselé chutě, pak si zcela jistě oblíbíte i polský žurek. Tato polévka je velmi sytá a vydatná. Jejím základem je zákvas z žitné mouky, silný vývar z kostí nebo uzeného masa. Přidat můžeme klobásy, brambory, vařená vejce atd.