Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
Suroviny: sójová omáčka
Výpečky patří ke klasice české kuchyně. Nemusíme je však připravovat pouze v klasické masové variantě, báječně chutnají i v odlehčené verzi. Maso jsme nahradili poslední dobou čím dál oblíbenějším tempehem. Tempeh je potravina, která je tvořena sójovými boby a fermentací. Díky fermentaci má vysoký podíl proteinů, vlákniny i vitamínů a výrazné aroma.
Grilování si nemusíme užívat pouze v létě. Naprosto fantastickou záležitostí jsou kuřecí křidýlka. Lahodně jemná a přitom šťavnatá a navíc jsou hotová raz dva. Na grilování je nejlepší použít čerstvá kuřecí křídla a aby bylo maso křehké, naložte křídla do marinády. Abychom se v tomto období trochu zahřáli, vyzkoušejte pikantní marinádu s chilli papričkou. Křehké maso, pikantní marináda a navrchu křupavá sezamová semínka - co víc si přát?
Tento pokrm je inspirovaný českou klasikou, kterou si však mohou dopřát i ti, co zrovna masu neholdují. Pokrm se skládá ze zdravějších surovin, přitom voní a chutná báječně, i když je maso nahrazeno veganskými nudličkami a místo klasického knedlíku podáváme s domácími noky.
V dnešním receptu zavítáme do asijské kuchyně. Ta vyniká především tím, že je lehká na trávení a rychlá na přípravu. K nejoblíbenějším receptům patří nudle se zeleninou na různé způsoby. V dnešním receptu použijeme zázvor a houby. Jak na to?
Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
Jarní závitky si rychle získaly na oblibě díky barevnosti, chuti a svěžesti - podávají se totiž studené nebo při pokojové teplotě. Závitky můžeme podávat jako rychlý předkrm, lehkou večeři nebo svačinku. Plnit je můžeme dle chuti – např. krevetami, vepřovým nebo kuřecím masem, mrkví, okurkou, salátem nebo bylinkami. Základem jsou vždy ideálně rýžové nudličky vermicelli. Jak si je připravit doma?
Přinášíme tip na recept z bizoního masa. Jak na to?
Pokud se chystáte s přáteli na letní posezení, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní kuře v BBQ marinádě. Tymián kuře provoní a díky marinádě bude maso neuvěřitelně šťavnaté. A pokud počasí nebude zrovna grilování přát, můžete si tento recept připravit i doma v troubě.
Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.
S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.