Tradiční lokše se připravují ze 4 surovin. Na první pohled obyčejné jídlo můžeme připravovat na sladko (např. s povidly a mákem), ale skvěle chutnají také s krůtím, kachním nebo husím masem. A chybět nesmí samozřejmě typicky podzimní surovina jako zelí nebo kapusta. Jak si připravit lokše s kapustou a trhaným krůtím masem zjistíte v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: sůl
Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Játra v současnosti patří spíše k těm opomíjeným potravinám, které se v jídelníčku nevyskytují příliš často. Je to ale škoda! Jsou dobře dostupná, a navíc obsahují velké množství železa a dalších vitamínů. Pokud neholdujeme játrům vcelku, zkusme například játrové knedlíčky do polévky nebo výbornou játrovou paštiku, která je za pár minut hotová!
S tímto domácím lákem a postupem na přípravu nakladaček, se vám nakládané okurky zaručeně povedou! Jak na to?
Když se řekne guláš, tak si většina nejspíš představí ten hovězí. Ale vynikající guláš, kterým neurazíme ani zaryté masožravce, můžeme připravit i bez masa! Hlavní roli v něm hraje totiž hlíva ústřičná. Zkuste si ho připravit podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Co se starým chlebem? Pojďme si z něj připravit chlebové kruty, které doplní rajčatový salát Panzanella s ančovičkami podle seriálu Gurmánské vaření beze zbytku od Jakvkuchyni.cz!
Rychlá houbová směs z žampionů a tymiánu chutná skvěle! Na křupavé ciabattě je to úplná delikatesa. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Šlehaná feta s pečenými paprikami - skvělá pomazánka k pečivu, nebo originální dip k masu a zelenině! Fetu je možné nahradit balkánským sýrem. Jak si připravit lahodnou pochoutku pro letní grilovačky prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
Grilovací sezóna je v plném proudu a může se snadno stát, že nám zbyde přebytečné vepřové maso nebo zelenina. Rozhodně tyto potravinové zbytky nevyhazujme, to by byla velká škoda. Společně si v rámci seriálu Gurmánské vaření beze zbytku připravíme výbornou grilovanou vepřovou krkovici v tacos z římských listů.
Šumění moře, sklenice dobrého vína a chutě a vůně jako při posezení v řecké taverně.Jak si připravit kuřecí špízy s kajunským kořením a tzatziky prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!