Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Suroviny: sůl
Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Palačinky jsou báječný dezert, který baví děti i dospělé. Pokud je doplníte ovocným salátem, budou stačit i na večeři.
Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
Základ na těsto je stejný jako u výše uvedeného receptu, jenom zvolíme jinou náplň, která má rajčatový základ.
Můžete je servírovat jako malé občerstvení nebo rychlou večeři. Čím menší pizzy budou, tím rychleji budou upečené.
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
Mexická placka tortilla by ve vaší spíži neměla chybět. Naplnit ji totiž můžete stylem „co dům dal“ a máte skvělou, rychlou večeři. Vyzkoušejte ji s kuřecí náplní a lehkým salátkem.