V teplých dnech nejlépe chutnají lehká a osvěžující jídla. A přesně takovým pokrmem je rajčatový salát s mátou. Připravte si ho podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: sýr
Grilovaná rajčata si můžeme připravit jako lehkou letní večeři, předkrm nebo přílohu k opečenému masu. Naplnit je lze různými druhy sýrů, například sýrem feta nebo krémovým čerstvým sýrem s gorgonzola. Správnou chuť dodají čerstvé bylinky.
Také vás čas od času přepadne neskutečná chuť na šťavnatý burger? Pokud nyní souhlasně přikyvujete, vyzkoušejte si připravit křupavý a šťavnatý hamburger podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
Palačinky mají rádi malí i velcí. Klasikou jsou palačinky s marmeládou, čokoládou, ovocem či zmrzlinou. Čím dál populárnější jsou ale i palačinky na slano. Vyzkoušejte špenátové palačinky s krémem, semínky a rajčaty podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Výborně je chuťově doplní i uzený losos.
Ponořme se do dětského světa a staňme se společně s dětmi umělci. Jak na to? Zde je návod.
Tahle dobrota se skvěle hodí na párty, nebo k posezení s přáteli se sklenkou dobrého vína. Připravte si šťavnaté masové kuličky s chorizem, které jim dodají pikantní šmrnc. Jak si připravit tohle chutné finger food?
Zima přeje zapečeným hutným receptům plným vitamínů. Rybí maso máme konzumovat ideálně třikrát týdně, pečená treska se zeleninou je tak ideální víkendové jídlo pro celou rodinu. Jak na to?
Bliny, neboli mini lívanečky, jsou netradiční obměnou pro jakékoliv sváteční pohoštění. Jestliže máte už dost klasických chlebíčků, zkuste hostům připravit jednoduché a rychlé jednohubky. Bliny se podávají především s kaviárem, ale skvěle chutnají i s pomazánkami. Při jejich přípravě si můžeme vyhrát i s ozdobou a vytvořit tak velmi atraktivní předkrm.Vyzkoušejte je podle Jakvkuchyni.cz s lososem nebo s pomazánkou z červené řepy. Jak na to?
Červená řepa obsahuje spoustu tělu prospěšných látek, působí blahodárně na náš organismus, zejména na cévy a játra. V našem jídelníčku bychom červené řepě měli dát určitě šanci. Navíc se hodí skvěle pro přípravu salátů. Pokud tedy budete mít chuť na večeři nebo oběd plný vitamínů, pak vyzkoušejte tento salát s trochou podzimních chutí. Řepu jsme doplnili o luštěniny a kapustičky a k podávání jsme zvolili lůžko ze zelených salátků. Balkánský sýr je třešničkou na dortu.
Helga je optimistka z jižní Moravy, která má ráda přírodu, fotografování a kromě toho také
skvěle vaří. Podělila se s námi o snadný recept na snadnou, ale parádní, rybičkovou
pomazánku.