Mrkvové řezy s tvarohem a mascarpone

Mrkvové řezy s tvarohem a mascarpone

Kombinace mrkve, skořice a rozinek je skvělá! Mrkev dodává koláči šťavnatost a vláčnost. Krém z mascarpone a tvarohu zase příjemnou kyselost. Na první pohled jarní koláč, který ale chutná skvěle po celý rok. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Bábovka jako od babičky 

Bábovka jako od babičky

Když se v kuchyni objeví bábovka, den je hned o něco veselejší. A pokud se na přípravě bábovky podílejí děti, radost se ještě znásobí. Pojďme si jednu bábovku společně upéct podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zapečené těstoviny s tvarohem a jablky

Zapečené těstoviny s tvarohem a jablky

Připravte si zapečené těstoviny s tvarohem a jablky. Těstoviny nasladko se hodí na snídani, nebo i na svačinu. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto si většina spojí hlavně s věnečky. Je ale skvělé i na ovocné knedlíky. Výborně se hodí hlavně na tvrdší ovoce jako jsou meruňky nebo švestky. Klasickou posypku z tvarohu, cukru a másla můžeme nahradit opečenou strouhankou se skořicí, do které můžeme přidat i nadrobno namleté oříšky.
Vláčný třešňový koláč bez cukru

Vláčný třešňový koláč bez cukru

Nápadů, jak zpracovat letní úrodu, není nikdy dost. Proto přináší Jakvkuchyni.cz tip, jak zužitkovat třešně. Ideálním řešením jsou lehké a šťavnaté letní koláče. Vyzkoušejte recept na koláč bez cukru, do kterého můžeme dát jakékoli jiné sezónní ovoce.
Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
Moravské dvojctihodné koláče

Moravské dvojctihodné koláče

Název těchto koláčů je tak trochu tajuplný, Jakvkuchyni.cz vám ho však odtajní. Dvojctihodné neboli moravské koláče jsou koláče s dvojí náplní. Jedna je uvnitř a druhá nahoře posypaná drobenkou. Dovnitř koláče se zpravidla dává tvarohová náplň, nahoru pak přijdou švestková povidla, marmeláda nebo ovoce. Upečení koláčů je trochu pracnější, ale ne o moc složitější než u klasických koláčů.  Doporučujeme udělat těsto rovnou z dvojité dávky, což vyjde asi na 30 koláčků. Obvykle totiž na talíři pro jejich skvělou chuť nevydrží dlouho. Jak na to?
Valašský frgál

Valašský frgál

Frgál patří ke sladkému pečivu, které se tradičně peče na Valašsku, ale oblibu si získal po celé zemi. Pekly se obvykle při slavnostních příležitostech, na svatby nebo lidové slavnosti. Frgál mívá průměr kolem 30 cm a je z kynutého těsta se sladkou náplní. K nejpopulárnějším náplním patří maková, tvarohová, povidlová a hrušková. Pro frgál je také typické, že na jeden koláč se zpravidla používá jen jeden druh náplně a různé náplně se nekombinují. Nakonec je koláč posypán sladkou drobenkou a zakápnutý rozehřátým máslem. Frgále si kromě příležitostného nákupu můžeme také upéct doma podle receptu Jakvkuchyni.cz.
Dort Šarlota

Dort Šarlota

Dort Šarlota je jeden z nejjednodušších, ale velmi efektních dezertů. Poznáte jej podle toho, že je kolem dokola obložený cukrářskými piškoty. Základem je lehký nadýchaný krém, který můžeme připravit ze šlehačky, tvarohu, zakysané smetany nebo mascarpone. Na horní část dortu pak patří spousta čerstvého ovoce. Pokud jej navíc ozdobíme po obvodu mašlí, hned máme krásný dárek třeba pro blížící se Svátek matek!
Velikonoční chléb s bylinkovou náplní

Velikonoční chléb s bylinkovou náplní

S velikonočním obdobím se pojí nejen mnoho sladkých, ale i slaných receptů. Jedním ze symbolů Velikonoc a jara je zelená barva, I proto bývají součástí velikonočních pokrmů právě mladé a zelené bylinky. Ty najdete i v dnešním receptu na velikonoční chléb, který si můžeme připravit nejen na velikonoční oslavy. Skvěle bude chutnat i v průběhu roku jako netradiční snídaně, svačina, nebo pohoštění pro návštěvu.