Králičí maso se na talířích našich předků objevovalo poměrně často. Dnes se s ním setkáme o poznání méně, ale je to velká škoda! Je velmi chutné, jemné a dietní. Připravte si lahodné králičí maso na bílém víně s bylinkami a kořenovou zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: tymián
Rajská omáčka patří bezesporu ke skvostům českém kuchyně. Možná na ni nemají někteří z nás dobré vzpomínky ze školní jídelny, ale domácí rajská omáčka s hovězím masem, to je opravdová dobrota. Její sladko kyselá chuť doplněná o výrazné koření jako je skořice, nové koření a bobkový list je totiž neskutečná! Recept na Jakvkuchyni.cz!
Cizrna patří mezi luštěniny a je velmi bohatá na bílkoviny a vlákninu. Připravte si chutnou krémovou cizrnovou polévku s pečeným česnekem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Vepřová pečeně je krásný kus masa, ale musí se vědět, jak na něj, aby zůstal šťavnatý. To může být celkem oříšek - Jakvkuchyni.cz poradí, jak si upéct šťavnatou vepřovou pečeni se zeleninou a bylinkami!
Řepová polévka spojuje výrazné chutě červené řepy s bylinkami, osvěžujícím fenyklem a jablkem. Tato polévka není jen o chuťovém zážitku, ale také o využití všech přírodních surovin bez zbytečného plýtvání v duchu vaření zero waste. Připravte si ji s Jakvkuchyni.cz!
Šípková omáčka je tradičním pokladem české kuchyně a v kombinaci s kančím masem tvoří dokonalý recept na “podzimní tabuli”. Podávat ji můžeme s knedlíky, skvěle chutná i s bramborovými šiškami. Recept na Jakvkuchyni.cz.
Přebytek hub můžeme využít i tak, že si je naložíme do kyselého láku. Díky tomu je nemusíme spořádat hned, ale až na ně dostaneme chuť. Jak si naložit lesní houby prozradí Jakvkuchyni.cz právě v tomto receptu!
Pokud jste fanoušci jídel z jednoho pekáče, tak vám tento recept udělá radost. Kýtu pečeme vcelku, aby si zachovala šťavnatost, při pečení navíc výpek výborně ochutí zeleninu, která je ve stejném pekáčku, jako maso.
Dušené “hovězí po burgundsku” nejspíš už známe, ale co takhle vyměnit víno za černé pivo? Toto výborné jídlo mohou i řidiči, protože se při vaření alkohol odpaří. Na přípravu tohoto receptu se hodí prorostlejší maso, které i po zůstane i po delší přípravě příjemně šťavnaté. Připravte si jemné dušené hovězí maso na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Játra v současnosti patří spíše k těm opomíjeným potravinám, které se v jídelníčku nevyskytují příliš často. Je to ale škoda! Jsou dobře dostupná, a navíc obsahují velké množství železa a dalších vitamínů. Pokud neholdujeme játrům vcelku, zkusme například játrové knedlíčky do polévky nebo výbornou játrovou paštiku, která je za pár minut hotová!
Rychlá houbová směs z žampionů a tymiánu chutná skvěle! Na křupavé ciabattě je to úplná delikatesa. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!