Souvlaki

Souvlaki

Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilování prostě patří k teplým letním víkendům s rodinou a přáteli. A zdaleka nemusíme grilovat jenom burgry. Zkuste sáhnout po rybách. Pokud je doplníte grilovanou nebo čerstvou zeleninou, budete mít lehký letní oběd nebo večeři, k nimž si můžete dát skleničku dobrého bílého vína.
Pálivá medová křídla

Pálivá medová křídla

Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
Houbové ragů s noky

Houbové ragů s noky

Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Lososová polévka

Lososová polévka

Odborníci doporučují pravidelnou konzumaci ryb, a to 2 - 3x týdně. Zkuste jednu porci vyměnit za hřejivou, krémovou a lahodnou lososovou polévku. Kopr nesmí chybět a dodá ten správný říz.
Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Vegetariánské hamburgery

Vegetariánské hamburgery

Nemusíte shánět speciální housky nebo míchat extra majonézu. Tento hamburger vložíte do celozrnných housek, přidáte spoustu cibule a místo masa použijete červenou řepu. Díky ovesným vločkám bude burger krásně křupat.
Kuřecí paličky s omáčkou Piri Piri

Kuřecí paličky s omáčkou Piri Piri

Portugalské národní jídlo „Kuře Piri Piri“ dostalo název podle pálivých afrických papriček, tzv. Birds Eye Chilli. Říká se, že čím je paprička menší, tím víc pálí. A právě pro svou pálivou chuť jsou papričky skvělým základem pro přípravu pikantních omáček sloužících k marinování nejen kuřecího masa, ale také ryb a mořských plodů.