Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
Suroviny: vejce
Chystáte se na posezení s kamarády a přemýšlíte, co byste měli připravit na zakousnutí k pivu nebo k vínu? Mají vaši přátelé rádi něco pikantního? Pokud ano, připravte jim pálivé papričky smažené v pivním těstíčku. A samozřejmě k jejich zapití podávejte dobře vychlazené pivo.
Léto se pomalu přehouplo do své druhé poloviny a protože je počasí opravdu dokonale letní, můžeme si užívat letních grilovaček plnými doušky. Kromě klasických steaků si můžete připravit i různé dobroty z mletého masa. Dnes vám přinášíme recept na hovězí šiš kebab, který můžete vyzkoušet třeba hned při příštím grilování.
Klasické muffiny zná a připravuje kde kdo. Už jste alle vyzkoušeli naplnit muffin zmrzlinou? Pokud ne, tak to musíte určitě vyzkoušet! Tímto receptem potěšíte určitě každého!
Myslíte si, že jde o krémový čaj? Pak jste na omylu. Cream Tea je anglická odpolední svačinka sestávající z tradičního malého skotského pečiva (Scones) s džemem a clotted cream, neboli sráženou smetanou.
S posledními květnovými dny začínají dozrávat první sladké jahody a chuť čerstvých jahod si pak můžeme užívat celé léto. Toto ovoce skvěle ozdobí každý dezert a dovedou ho k dokonalosti. Kouzlo jahodových tarteletek spočívá ve spojení křehkého korpusu, lahodného lehkého krému a čerstvých jahod. Neskutečně lehký a osvěžující dezert se může stát ozdobou nejen svátečního stolu, ale také jím můžete překvapit své přátele na letní zahradní party.
Pečené kuře s žemlovou nádivkou patří k tradičním pokrmům, které se objevují na velikonočním stole. V oblibě je u mnohých z nás žemlovka po celý rok. Každá rodina má jistě svůj zaručený recept na nádivku, který se doma předává z generace na generaci. My jsme si nádivku připravili ze špenátu a slaniny a chutná báječně! Jak na to?
Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
Milujete suflé? A víte, že si ho nemusíte připravit jen na sladko, ale že můžete vyzkoušet také slanou variantu? Hrášek se k jeho přípravě dokonale hodí. Nadýchané suflé chutná po vytažení z trouby báječně, poslouží také jako netradiční pohoštění návštěvy.
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
Hledáte rychlý a jednoduchý recept na knedlíky, u jejichž přípravy byste nemuseli trávit spoustu času? Pak tu pro vás máme jeden tip. Lehké knedlíky ochucené čerstvou zelenou petrželkou můžete podávat jako přílohu k omáčkám a masu.