Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Viva Italia! To si budete říkat, až vyzkoušíte tento lehký salát, který vás jedním soustem přenese na slunné pobřeží. A zvládne jej i začátečník!
Těstoviny s cuketou a hráškem

Těstoviny s cuketou a hráškem

Jídla z jednoho hrnce jsou záchranou pro všechny zaměstnané matky. Ušetří čas při přípravě, při mytí nádobí a úklid je otázkou pár minut.
Zeleninová tempura

Zeleninová tempura

Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.
Kdoulový chlebíček

Kdoulový chlebíček

Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
Zavařenina kdoule

Zavařenina „Kdoulovka“

Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
Tenké palačinky s domácí jahodovou zavařeninou

Tenké palačinky s domácí jahodovou zavařeninou

Tajemství palačinek je ve správně rozšlehaných ingrediencích a trpělivém smažení. Pokud chcete jídlo, které vás vrátí do dětských let, tak palačinky s jahodovou zavařeninou jsou tou pravou volbou.
Energetické tyčinky

Energetické tyčinky

Oproti běžně kupovaným tyčinkám jsou tyto extrémně zdravé, neobsahují totiž cukr ani jakékoliv přidané látky. Zkuste do nich přidat třeba vanilkovou nebo jinou tresť, abyste jim dodali zajímavou chuť.
Čočková polévka

Čočková polévka

Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
Kapr na černo

Kapr na černo

Patří k nejstarším receptům na štědrovečerního kapra. Sladkokyselá omáčka ze zeleniny a povidel mu dá charakteristickou barvu. Podávejte jej s houskovým knedlíkem nebo šiškami.