Jak nejlépe zpracovat rybíz? Chuť rybízu ocení milovníci kyselého, v koláči je jeho výrazná chuť trošku potlačena a proto se s oblibou používá právě při pečení a přípravě různých dezertů. Vyzkoušejte rybíz v kombinaci s nadýchaným těstem a kokosem. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: voda
Grilovací sezóna se bez dobrých dipů obejde jen těžko! Ke grilovanému masu, zelenině a pečivu se výborně hodí různé druhy omáček, do kterých si můžeme dobroty namáčet. A co si budeme povídat, tyhle čerstvé dobroty si zaslouží mnohem rafinovanější chuťové kombinace, než klasický kečup nebo hořčici. Nenechte si ujít 10 tipů na přípravu domácích dipů podle receptů od Jakvkuchyni.cz!
Holandská omáčka, kterou připravíme z několika základních surovin, tvoří spolu s chřestem nesmírně harmonické a lahodné chuťové duo. A když vše naservírujeme ještě s dobrým steakem, povýšíme oběd nebo večeři na dokonalý gurmánský zážitek. Připravte si chřest s holandskou omáčkou a šťavnatým steakem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zajímavým a současně chutným způsobem, jak využít kvasný proces doma, je výroba domácí limonády. Tím, že jde o fermentovaný nápoj, je navíc prospěšný pro střevní mikroflóru, podobně jako jiné kysané nápoje, (např. kefír nebo acidofilní mléko). Vyzkoušejte domácí přípravu podle jednoduchého receptu od Jakvkuchyni.cz!
Urodilo se vám plno angreštu a nevíte, co s ním? Vyzkoušejte domácí limonádu z kvašeného angreštu podle receptu Jakvkuchyni.cz.
Kombinace mrkve, skořice a rozinek je skvělá! Mrkev dodává koláči šťavnatost a vláčnost. Krém z mascarpone a tvarohu zase příjemnou kyselost. Na první pohled jarní koláč, který ale chutná skvěle po celý rok. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Na marmeládě z hroznového vína si pochutnáme například s čerstvým chlebem k snídani. Výborná je také v jogurtu, lineckém cukroví nebo jako základ pro omáčky s hovězím masem. Když do ní přidáme trochu ostružin a kousek grepu, vneseme do kuchyně svěží vítr! Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Ve výrobě domácích těstovin není třeba hledat žádnou složitou vědu. Chce to jen chvilku času, maličko trpělivosti a jen minimum surovin. Zhruba za hodinu budeme mít hotové domácí těstoviny. Vyzkoušejte si je připravit podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
V dnešním receptu zavítáme do orientálního Maroka, kde je čaj národním nápojem. Maročané ho ale připravují trochu jinak, než je zvykem na Dálném východě. Marocký čaj se označuje také jako Pouštní duna, Marocká whiskey nebo Touareg a je specifický svou sladkou chutí. Pochutnáme si na něm po celý rok a to i v horkých slunečných dnech. Máta nás v létě osvěží a cukr nám dodá energii. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Šípky obsahují mnoho prospěšných látek, zejména vitaminů a antioxidantů, které mají pozitivní účinky na zdraví. Šípek obsahuje nejvíce vitamínu C a je proto vhodný jako prevence nachlazení a viróz, ale i při léčbě. Jak tedy zpracovat a uchovat šípky přes celou zimu, abychom si zajistili přísun zdraví prospěšných látek? Ideální je forma šípkového sirupu, který si můžete připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!