Paneer je středně tvrdý indický sýr z plnotučného kravského mléka. Připravit si ho doma je jednodušší, než ho koupit. Jak na to?
Suroviny: voda
Typickým indickým nápojem je Masala - černý čaj s mlékem a kořením. V zimních měsících prohřeje zkřehlé tělo, ale je vhodný k popíjení během celého roku. Prozradíme vám ten nejlepší recept.
Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
Sekaná je vděčné jídlo - skvěle se hodí k bramborové kaši, ale také jako studená večeře, nebo svačina sbalená na cesty. Pokud máte pocit, že je to příliš obyčejné jídlo, zkuste si k ní jako přílohu připravit lepenici. Že nevíte, o čem mluvíme? Jedná se o bramborovou kaši s dušeným kysaným zelím, která se se sekanou skvěle doplňuje.
Pro kvašáky si můžeme zaběhnout do obchodu, nebo si udělat domácí. Není na tom nic těžkého a ten pocit, když jíme vlastní kvašáky a navíc víme, co jsme do nich dali za ingredience, je k nezaplacení.
Lepenice je bramborová kaše s dušeným kysaným zelím, která se skvěle doplňuje například se sekanou.
Také patříte k těm, kteří mají rádi zelné placičky nebo karbanátky v jakékoli podobě? Karbanátky jsou českou klasikou a kromě klasických karbanátků z masa je velmi oblíbenou surovinou k jejich přípravě právě zelí. Využít můžeMe zelí čerstvé, ale stejně dobře poslouží i zelí sterilované. Jako přílohu můžeMe zvolit brambory, zeleninový salát nebo skvělé jsou také s čerstvě upečeným křupavým chlebem.
Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
Sezóna dýní je po roce zpět a s ní přichází na řadu spoustu receptů, které je stojí za to vyzkoušet. Co z dýně připravujete nejraději? Polévku, pečenou dýni nebo koláče? Už jste někdy slyšeli o dýňovém másle? Jestli ne, nevadí. Máme pro vás recept na dýňové máslo, které má jemně nasládlou chuť a voní po koření. Můžete si jej natřít na pečivo, skvěle se hodí i do koláčů.
Pravděpodobně jste se již s tímto italským pečivem stihli seznámit. Velmi často ji koupíte upečené se sušenými rajčaty či bylinkami. Pokud si však upečete ciabattu v klidu doma, bude vám chutnat ještě lépe a navíc si do ní můžete přidat, co máte rádi. Vyzkoušejte ji upéct s olivami a přidat do ní pikantní klobásku. Podávat ji můžete jen tak zakápnutou olivovým olejem, skvěle chutná i s čerstvým zeleninovým salátem. A věřte, že ji nebudete péct naposledy.