Hlívová dršťkovka

Hlívová dršťkovka

V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
Pórková polévka se slaninovými chipsy

Pórková polévka se slaninovými chipsy

Polévky milujeme! Jsou velmi variabilní a rychlé. Dnes máme tip na pórkovou polévku - jak samotný název napovídá, hlavní surovinou je pórek! Díky tomu, že je k dostání celoročně, můžeme si ji uvařit kdykoliv. Chuť jsme zjemnili smetanou a pokud si k polévce opečeme ještě plátky slaniny, neodolají ani ostatní strávníci, kterým by se mohla zdát až příliš zdravá. Jak na to?
Bílý boršč

Bílý boršč

Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
Rozlítaní ptáčci

Rozlítaní ptáčci

Také milujete klasické španělské ptáčky, ale bojíte se, že by se vám nepovedli, nebo by se při motání mohli rozpadnout? Nezoufejte a zkuste si uvařit jejich “rozlétanou” variantu, ale nebojte, z talíře neuletí a chuťově je stejně skvělá, jako osvědčená klasika.
Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Jako národ houbařů umíme připravit houby na mnoho způsobů. Z čerstvě nasbíraných nebo sušených hub (pokud se jimi zrovna lesy nehemží) lze připravit skvělou krémovou polévku. Do polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřiby, lišky, bedle či žampiony. Na své si tak přijdou nejen milovníci hub, ale pokud si ji uvaříte v chladných dnech, určitě vás i příjemně zahřeje.
Losos na jasmínové rýži

Losos na jasmínové rýži

Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
Polévka z bramborových slupek

Polévka z bramborových slupek na ztraceném vejci

Také jste si mysleli, že slupky od brambor patří do odpadkového koše? Ani omylem! Dá se z nich totiž vykouzlit dokonalá polévka, kterou si zamiluje celá rodina. O recept se s námi podělil Marek Šáda. 
Jihočeská pucková polévka

Jihočeská pucková polévka

My Češi říkáme, že polévka je grunt a tentokrát se vydáme do jižních Čech, kde vaří puckovou polévku. Jedná se o sytou polévku plnou zeleniny a hub. Ke svému jménu „pucková“ však přišla díky nokům, které se do ní přidávají a kterým se kdysi říkávalo pucky.
Toskánská polévka

Toskánská polévka

Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Bílá krémová chřestová polévka

Bílá krémová chřestová polévka

Chřest, ať už zelený nebo bílý, v našich kuchyních poslední dobou zdomácněl. Jeho chuť je výrazná sama o sobě a tak mu sluší jednoduché úpravy. Jednou z možností, která uspokojí i náročné strávníky, je krémová polévka z bílého chřestu. Jak na to?