Kreativitě se v kuchyni opravdu meze nekladou. Do dokládá i slavný český šéfkuchař Přemek Forejt, který se svým týmem pro hosty v restauraci Entrée vymyslel místo klasické rizota tzv. bramboto. Protože přeci jen na Hané rostou více brambory než rýže. Zkuste si jej doma připravit i my, je to opravdu delikatesa!
Suroviny: zakysaná smetana
I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
Výborné, jednoduché a zároveň zdravé pohoštění? Jde to!
Když už jste plní cukroví a slané chipsy nejsou pro vás to pravé ořechové, sáhněte po zelenině. Na vašem silvestrovském stole se budou tyto hranolky se smetanovým dipem krásně vyjímat. Přitom jsou hotové za pouhých pár minut.
A uvidíte, že i po zdravých pochutinách se může hodně rychle zaprášit.
Jeden z nejznámnějších receptů mexické kuchyně jsou quesadilly, tortilové placky plněné masovou náplní a směsí zeleniny. Tradičně se k nim podávám omáčka z avokáda guacamole nebo pálivá salsa. K našemu receptu stačí doplnit velký zeleninový salát a máte zdravou a snadnou večeři.
Jednoduché a rychlé jídlo jako stvořené pro lehké letní večeře. Perfektní i jako oběd pro děti!
Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Super extra zahřívací polévka, která vám dodá energii po dlouhém dni... Červenou čočku stačí propláchnout, nemusíte ji nechat namáčet jako běžnou hnědou. Kdo má rád pikantní chuť, přidá chilli už do základu polévky.
Potřebujete jen pánev, těsto a oblíbené ingredience. Tyto lahodné mini-pizzy budou hotové za dvacet minut.
Potřebujete se v zimních dnech pořádně zahřát? Boršč je ideální odlehčené jídlo, které v současných mrazech uspokojí vaše chuťové buňky, je dietní a také vás zahřeje.
Klasický štrúdl z fíků? Nic není nemožné. Vyzkoušejte tento lahodný dezert.