Rybí polévku má většina z nás spojenou se štědrovečerní večeří a přes rok se na českých stolech objevuje zřídka. Je to ale velká Inspirujte se receptem od Jakvkuchyni.cz a připravte si ji s jarní zeleninou a bylinkovými noky!
Suroviny: zelenina
Jehněčí maso se u nás v kuchyni nepoužívá příliš často. Věřte ale, že právě roláda z jehněčího masa je ideální příležitostí s příchutí jara, jak oslavit Velikonoce. Tento recept přináší kombinaci lahodného jehněčího masa s bylinkami a chuťově plnou omáčkou z červeného vína. To vše doplněné o barevnou zeleninovou přílohou pro chuťovou symfonii. Jak si připravit lahodnou jehněčí roládu na víně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Zažijte kouzlo domácího kvašení zeleniny s tímto jednoduchým receptem. Vytvořte si své vlastní pickles ze zelí, které je plné chutí a prospěje vašemu zdraví. Toto pickles se hodí jako součást hlavních jídel, ale i různých sendvičů, slaných závinů, jako přílohu k burgerům nebo do salátů.
Připravte si plněnou tortillu s halloumi, salátem a bylinkovým dipem získáme vyvážené jídlo, které ocení malí i velcí třeba jako zdravý oběd do práce, nebo na výlet. Recept na Jakvkuchyni.cz!
Příprava uzeného sýru není nikterak složit, je vhodná i pro ty, kdo s udírnou teprve začínají a výsledek stojí za to. Pokud ochutnáte domácí uzený sýr, s velkou pravděpodobností už nebudete chtít kupovaný.
Příprava grilovaného sýru není nikterak složitá a výsledek stojí za to. Navíc si ho takto můžeme připravit i doma, když je venku nepříznivé počasí. Jak na grilovaný kozí sýr se salátem poradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
Lehká svačina, nebo druhá večeře plná bílkovin - základní recept může díky jiným bylinkám chutnat pokaždé jinak. Díky zeleninovým špalíčkům hravě spořádáme jednu porci zeleniny. V případě větší fyzické aktivity můžeme přidat i kousek pečiva. Recept na Jakvkuchyni.cz
Pokud předpokládáme, že nebudeme mít možnost pokrm ohřát, jsou těstovinové saláty perfektní volbou, protože z těstovin a dalších přidaných surovin můžeme vytvořit perfektní plnohodnotný pokrm při splnění požadavků pro pestré a vyvážené stravování.
Rychlé a jednoduché nudle v thajském stylu zvládnou podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit i kuchaři začátečníci! Spojení sójové omáčky a libové krkovice dodá jídlu šťavnatou chuť. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Nejvíce se v kuchyni používají ječné kroupy. Vyrábějí se tak, že se odstraní vrchní slupky a zůstane jen střed. Tyto kroupy jsou bílé a při vaření vzniká šlem. Připravte si kroupy vařené ve vývaru.
Poctivý vývar má opravdu mnoho využití. Při použití kvalitních surovin získáme pokrm plný vitaminů a minerálních látek, které jsou pro tělo v této podobě velmi dobře využitelné.