Tipy a triky: Filetování pstruha na vánoční tabuli

Objevuje se na vaší vánoční tabuli každý rok kapr a řízky? Udělejte tentokrát změnu a zkuste si připravit pstruha. Je zdravý, lehký a jeho příprava je jednoduchá. V tomto dílu seriálu Tipy a triky vám poradíme jak na to.

Tipy a triky: Filetování pstruha na vánoční tabuli

Proč jíst sladkovodní ryby?

 „Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase,” praví jedno české pořekadlo. Jak ryby ovlivňují kvalitu našeho zdraví? 

  • Snižují riziko srdečních infarktů. 
  • Mají nízký obsah tuku (s výjimkou úhoře).
  • Jejich maso je lehce stravitelné. 
  • Jsou vhodné pro diabetiky.
  • Vyrovnávají krevní tlak. 

Navíc k nám české ryby nemusí urazit dalekou cestu ze zaoceánských lodí. Můžeme je mít na talíři hned čerstvé. Máte už zajištěný rybářský průkaz – tu svou si můžete ulovit?

Jak rychle a snadno připravit filety ze pstruha?

Příprava pstruha je snadná. Poradíme vám, jak s rybou pracovat. 

  1. Rybu důkladně omyjeme. 
  2. Přebytečnou vodu otřeme papírovým ubrouskem.
  3. K filetování použijeme delší úzký nůž. 
  4. Řez vedeme od žáber k ocasu po celé délce. 
  5. Vzniknou nám tak dva filety a zbude nám hlava s páteří. Tu můžeme použít na polévku. 
  6. Filety očistíme nožem. 
  7. Drobné kosti odstraníme pinzetou nebo kleštičkami. 

Jak na to ukáže profesionální kuchař ve videonávodu. 

Nenechte si ujít další videa Tipy a triky a některý z báječných receptů.

Výborný pstruh na mandlích

Výborný pstruh na mandlích

Udělejte na vánoce změnu a připravte si výborného pstruha na mandlích. Jak na to? 

Recept - suroviny a postup

Pstruh plněný slaninou a špekem

Pstruh plněný slaninou a špekem

Na tomto pstruhovi si královsky pochutnáte. Jeho příprava je snadná a bude vás bavit. Jdeme na to. 

Recept - suroviny a postup

Při filetování pstruha nám zbydou kosti a hlava. Rozhodně je nevyhazujme do koše. Připravíme z nich výbornou rybí polévku. Vaření beze zbytku pomůže naší peněžence i přírodě.

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Tipy a triky do kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*